Celkovo bolo u nás vyšetrených 41 osôb s podozrením na nový koronavírus

NETKY.SK • 14 Február 2020, 16:54 • 2 min
Celkovo bolo u nás vyšetrených 41 osôb s podozrením na nový koronavírus

BRATISLAVA - Nový koronavírus nebol na Slovensku doteraz potvrdený ani v jednom z hlásených podozrení.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Informovalo o tom v piatok Ministerstvo zdravotníctva SR s tým, že prípady tohto ochorenia hlásia niektoré štáty Európskej únie.

 

Všetky testy boli negatívne

"Celkovo bolo laboratórne vyšetrených 41 osôb s podozrením na ochorenie spôsobené novým koronavírusom s cestovateľskou anamnézou a klinickými symptómami, všetky výsledky boli negatívne," povedal premiér Peter Pellegrini (Smer-SD), poverený vedením ministerstva zdravotníctva.

 

Prvé vzorky pacientov s podozrením na ochorenie boli zasielané na vyšetrenie do Nemecka. Od 3. februára tohto roka sa laboratórna diagnostika nového koronavírusu vykonáva aj na Slovensku. Vyšetrovanie vzoriek prebieha v Národnom referenčnom centre pre chrípku zriadenom na Úrade verejného zdravotníctva Slovenskej republiky (ÚVZ) v Bratislave.

 

"Výsledky laboratórnych vyšetrení tak poznáme skôr, do niekoľkých hodín, ako keď boli zasielané do berlínskeho laboratória, ktoré si stanovilo predpokladaný časový horizont 48 hodín," uviedol hlavný hygienik SR Ján Mikas s tým, že ÚVZ bude s virologickým inštitútom na Charité univerzite medicíny v Berlíne spolupracovať i naďalej. V prípade, že vzorky budú pozitívne na nový koronavírus, zašleme ich do berlínskeho laboratória na potvrdenie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona