Izrael odpovedal na vypálenie rakety z pásma Gazy náletmi

NETKY.SK • 16 Júl 2015, 13:22 • 2 min
Izrael odpovedal na vypálenie rakety z pásma Gazy náletmi

JERUZALEM - Izraelské lietadlá dnes uskutočnili nálety v pásme Gazy po tom, ako tamojší palestínski militanti vypálili raketu na južnú časť Izraela.

slovakia

left justify in out

Tá dopadla v ranných hodinách do neobývanej oblasti blízko mesta Aškelon, na čo Izraelčania odpovedali náletmi na "teroristickú infraštruktúru" v pásme Gazy, uviedla armáda vo vyhlásení, ktoré citovala agentúra AP. Palestínske médiá v Gaze informovali o dvoch izraelských náletoch: jednom na severe a druhom v centrálnej časti autonómneho územia. Ich cieľmi boli strážna veža pri hranici s Izraelom a cvičisko militantov.

 

Podľa AP si dnešné útoky nevyžiadali žiadne zranenia. K vypáleniu rakety sa zatiaľ nikto neprihlásil. Vojna medzi Izraelom a hnutím Hamas, ktoré pásmo Gazy ovláda, si počas minulého leta vyžiadala životy viac ako 2200 Palestínčanov a 73 Izraelčanov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies