Ivana Trumpová zmenila názor, pre svojho otca chce pracovať zadarmo

NETKY.SK • 30 Marec 2017, 14:38 • 2 min
Ivana Trumpová zmenila názor, pre svojho otca chce pracovať zadarmo

WASHINGTON – Ivana Trumpová v stredu oznámila, že sa stane neplatenou zamestnankyňou Bieleho domu.

slovakia

left justify in out

Dodala, že niektorí ľudia sa obávali, toho, že by mala pracovať na pozícii prezidentovej poradkyne. „Potešilo nás, že sa Ivanka rozhodla urobiť bezprecedentné rozhodnutie prvorodenej dcéry a takýmto spôsob podporiť prezidenta,“ vyhlásil Biely dom.

 

Trump oznámil, že jeho dcéra prejde všetkými bezpečnostnými previerkami, ako ostatní a dostane pracovňu v západnom krídle Bieleho domu, teda po jeho boku. Niekoľko expertov pre etiku, neskrývalo svoj nesúhlas s prezidentovým rozhodnutím a ešte minulý týždeň poslali list, v ktorom žiadali prezidenta, aby zo svojej dcéry určite neurobil poradkyňu Bieleho domu.

 

Ako zamestnankyňa je viazaná niekoľkými etickými pravidlami, ktoré zakazujú stred záujmov. Trump sa vyjadril, že Ivanka by ich dodržiavala dobrovoľne. Poradca bývalého prezidenta Baracka Obamu sa v reakcii na to, že sa Ivana stane oficiálnou zamestnankyňou Bieleho domu vyjadril, „Po etickej pohrome sa Biely dom prebral. Dúfajme, že nejde o izolovaný moment príčetnosti.“

 

Právny zástupca Trumpovej Jamie Gorelick povedal, že prezidentova dcéra samozrejme sprístupní svoje osobné finančné údaje, tak ako ostatní federálni zamestnanci, bez výnimky. Ivana T. si naďalej podniká so svojou módnou značkou, ale vedenia firmy sa na teraz vzdala.

 

V rámci pozastavenia svojej vedúcej pozície v Trump organization síce príde o svoje podiely zo zisku ale bude jej vymeraný stály plat. Nové vedenie spoločnosti sa zároveň muselo zaviazať, že nebude uzatvárať dohody s cudzími krajinami a Trumpová bude môcť vždy vetovať návrhy nových obchodných partnerov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies