Ivan Kozák novým prezidentom Únie ligových klubov

NETKY.SK • 4 Júl 2014, 17:38 • 2 min
Ivan Kozák novým prezidentom Únie ligových klubov

BRATISLAVA - Novým prezidentom Únie ligových klubov (ÚLK) sa stal Ivan Kozák. Informoval o tom on sám na piatkovej tlačovej konferencii v Bratislave. Dosiaľ bol na čele ÚLK Dušan Tittel, ktorý pred pár dňami skončil v tejto pozícii.

slovakia

left justify in out

Novým výkonným riaditeľom pre najvyššiu slovenskú súťaž, ktorá sa od sezóny 2014/2015 bude volať Fortuna liga, je Michal Mertinyák. Ten vo funkcii nahradil Dušana Huňadyho. Obaja "novici" majú ročnú zmluvu, na obdobie jedného roka (od 1. júla 2014 do 30. júna 2015) znie aj nová zmluva o spolupráci medzi SFZ a ÚLK, ktorú schválili 6. júna delegáti konferencie SFZ v Senci. Doterajšia - päťročná vypršala 30. júna 2014. 

 

"Som rád, že som dostal dôveru klubov. Ich zástupcom som apeloval, aby sme boli jednotní, súdržní a dodržiavali stanovené pravidlá. Chcem sa poďakovať Dušanovi Tittelovi i Dušanovi Huňadymu, ktorí odviedli dobrú prácu. Verím, že v tom budeme pokračovať. Únia ligových klubov mala kvalitu a má svoje opodstatnenie. Som presvedčený, že spolupráca so Slovenským futbalovým zväzom bude korektná, vecná a v priateľskej rovine. Bude to o komunikácii. Verím, že som človek, ktorý bude počúvať, ale bude aj počúvaný," uviedol na piatkovej podvečernej tlačovej besede nový šéf ÚLK Ivan Kozák, ktorý na klubovej úrovni pracuje ako športový riaditeľ MFK Košice: "Rozprával som sa s prezidentom košického klubu Blažejom Podolákom o mojej futbalovej budúcnosti, v priebehu pár týždňov by sa to malo dotiahnuť. Predpokladám, že v košickom klube prejdú niektoré moje kompetencie iným ľuďom a ja dostanem v MFK taký priestor, aby som mal možnosť venovať sa naplno novej pozícii v Únii ligových klubov a byť viac v Bratislave. Cestovanie bude náročné, ale s tým som rátal." 

 

Ivan Kozák, ktorý je aj členom výkonného výboru SFZ (viceprezident pre profesionálny futbal), mal vo voľbách na post šéfa ÚLK dvoch protikandidátov - predsedu predstavenstva a generálneho manažéra AS Trenčín Róberta Rybníčka a pracovníka legislatívno-právneho oddelenia SFZ Tomáša Žiaka. Nový prezident dostal už v prvom kole nadpolovičnú väčšinu hlasov (konkrétne 8 z 12) a bol zvolený. Druhé kolo volieb už nebolo potrebné. Na otázku, že vzťahy medzi doterajším prezidentom ÚLK Dušanom Tittelom a prezidentom SFZ Jánom Kováčikom boli prinajmenšom naštrbené, I. Kozák skonštatoval: "Verím v úspešnú spoluprácu klubov najvyššej súťaže so zväzom. Ja som bol členom pracovnej skupiny, ktorá za ÚLK rokovala so SFZ. Som hrdý, že pracovná skupina zachránila Úniu ligových klbov. Táto organizácia si zaslúži, aby bola ´živá´", poznamenal Ivan Kozák a doplnil: "Za najzásadnejšiu zmenu stanov považujem to, že na rozdiel od predchádzajúcich rokov budeme mať na starosti len najvyššiu súťaž, druhá liga bude už pod kuratelou SFZ. Preto bude mať prezídium Únie ligových klubov len dvanásť členov." 

 

Miesto Dušana Huňadyho zaujal Michal Mertinyák. "Ďakujem Ivanovi Kozákovi za dôveru. Oslovil ma v predstihu, sme na rovnakej vlnovej dĺžke. Chceme oživiť prácu Únie a pozdvihnúť úroveň ligového futbalu na Slovensku," uviedol na piatkovej tlačovej besede Mertinyák, ktorý naposledy pracoval ako riaditeľ Národného tréningového centra SFZ v Poprade. Predtým dlhší čas účinkoval v rôznych funkciách v klube MFK Ružomberok - ako obchodný manažér, potom PR a medzinárodný manažér, tlačový hovorca i športový riaditeľ. Pod Čebraťom skončil v lete 2013. "Spolu s Ivanom Kozákom máme zmluvu na jeden rok - do leta 2015. Chceme urobiť maximum, aby sme s vedením Slovenského futbalového zväzu na čele s Jánom Kováčikom ešte v priebehu kontraktu došli k tomu, že predĺžime vzájomnú spoluprácu. Verím, že Fortuna liga bude atraktívnejšia," dodal Michal Mertinyák. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies