Irvinga vyhlásili za hráča roka v USA

NETKY.SK • 23 December 2014, 12:21 • 2 min
Irvinga vyhlásili za hráča roka v USA

NEW YORK - Najlepším americkým basketbalistom uplynulého kalendárneho roka je Kyrie Irving. Rozohrávač Clevelandu uspel v ankete Basketbalovej asociácie USA (USA Basketball).

slovakia

left justify in out

Ziskom ocenenia korunoval Irving vydarenú reprezentačnú sezónu, v ktorej odohral na Svetovom pohári v Španielsku všetkých deväť zápasov, s priemermi 12,1 bodu a 3,6 asistencie ho vyhlásili za najužitočnejšieho hráča turnaja. Vo víťaznom finálovom súboji proti Srbsku premenil všetkých šesť trojkových pokusov a celkovo nastrieľal 26 bodov.

 

"Je to pre mňa veľká česť a požehnanie, že som sa zaradil do skvelej spoločnosti držiteľov ocenenia. Reprezentácia USA mi poskytla najsilnejší zážitok v mojom doterajšom basketbalovom živote. Turnajom sme prešli ako jeden tím, zlato sme získali spoločnými silami. Zapamätám si to do konca života," povedal pre usab.com Irving. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies