Írskym funkcionárom zadržali v Brazílii pasy, čaká ich policajné vypočúvanie

NETKY.SK • 22 August 2016, 08:01 • 2 min
Írskym funkcionárom zadržali v Brazílii pasy, čaká ich policajné vypočúvanie

RIO - Brazílska polícia zadržala v nedeľu, v posledný súťažný deň olympiády v Rio de Janeiro, pasy viacerým írskym športovým funkcionárom. Podľa informácie agentúry DPA tak urobila v súvislosti s kauzou Patricka Hickeyho. Toho brazílska polícia zatkla, uväznila a vyšetruje ako šéfa v kauze nelegálneho predaja vstupeniek na olympijské súťaže.

slovakia

left justify in out

Polícia zadržala pasy Írom s tým, aby im neumožnila opustiť dejisko olmypiády. Počas raňajšej razie v kancelárii Írskeho olympijského výboru (IOV) tiež zabavili telefóny a laptopy tamojšieho personálu. "Funkcionárov IOV tiež požiadali, aby prišli vypovedať na policajnú stanicu v utorok 23. augusta. Tí s týmto súhlasili," uvádza sa v oficiálnom stanovisku IOV. Polícia tiež zadržala nevyužité olympijské vstupenky pre rodiny a priateľov írskych športovcov.

 

Sedemdesiatjedenročného Hickeya zadržali v stredu, ale pre bolesti hrudníka musel ísť do nemocnice. Podľa polície je člen exekutívy Medzinárodného olympijského výboru (MOV) a šéf Európskych olympijských výborov (EOC) súčasťou organizovanej skupiny, ktorá nelegálne predávala vstupenky na súťaže v Riu. Tie boli pôvodne určené pre IOV, ktorého je šéfom. Ír dočasne odstúpil zo svojich funkcií.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies