Iránsky zákonodarca: Spolupráca s Ruskom v Sýrii je úspešná

NETKY.SK • 14 Október 2015, 13:10 • 2 min
Iránsky zákonodarca: Spolupráca s Ruskom v Sýrii je úspešná

DAMASK - Iránsky vplyvný zákonodarca Aláeddín Borúdžerdí dnes vyhlásil, že spolupráca jeho krajiny s Ruskom, Sýriou a Irakom v boji proti terorizmu v regióne sa ukázala byť "úspešná".

slovakia

left justify in out

Borúdžerdí, predseda iránskeho parlamentného výboru pre národnú bezpečnosť a zahraničnú politiku, sa má dnes v Damasku stretnúť so sýrskymi predstaviteľmi.

Pri príchode do sýrskej metropoly v utorok večer Borúdžerdí vyhlásil, že protiteroristická koalícia pod vedením USA nedosiahla výsledky, a to otvára priestor pre úspešnejšiu vojenskú intervenciu.

 

Moskva, ktorá začala s náletmi v Sýrii 30. septembra, uviedla, že terčom je extrémistická organizácia Islamský štát (IS) a ďalšie militantné skupiny. Takisto však zasahuje pozície povstaleckých skupín podporovaných Západom a ďalšími regionálnymi hráčmi, napísala dnes tlačová agentúra AP.

 

Ruskú intervenciu podporuje nedávno zriadené centrum v irackej metropole Bagdad, ktoré koordinuje nálety a pozemné operácie Ruska, Iraku, Iránu i Sýrie. V centre tiež pôsobia vojenskí experti a agenti bezpečnostných služieb, ktorí si vymieňajú informácie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies