Irán potvrdil svoj úmysel postaviť sa na stranu Sýrie v prípade útoku USA a jej spojencov

NETKY.SK • 15 Apríl 2018, 18:36 • 2 min
Irán potvrdil svoj úmysel postaviť sa na stranu Sýrie v prípade útoku USA a jej spojencov

TEHRERÁN - Irán bude podporovať Sýriu v boji proti vonkajším agresorom, potvrdil hlavný poradca vodcu Islamskej revolúcie pre zahraničnú politiku Alí Akbar Velayati.

slovakia

left justify in out

V súčasnosti sa Velayati nachádza v Sýrii, kde sa stretol s ministrom zahraničných vecí Sýrskej Arabskej Republiky Walidom Muallem. Podľa informácií iránskych médií, on navštívil aj mesto Dúmá vo Východnej Ghúte. 


Na stretnutí s predstaviteľmi sýrskej armády, politik zdôraznil, že Irán a Sýria musia koordinovať svoje kroky s cieľom odolávať vypuknutiu vojny zo strany USA a jej spojencov.

 

On taktiež dodal, že Irán je pripravený poskytnúť Sýrii akúkoľvek pomoc v boji proti agresorom. A to rovnako platí ako pre západné krajiny, tak aj pre teroristov. 

 

Velayati taktiež súhlasil s pozíciou Ruskej federácie v tom, že Spojené štáty využívajú fiktívne udalosti v meste Dúmá ako zámienku pre útok na územie krajiny Blízkeho východu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies