Irán a Izrael sa navzájom obviňovali z útoku na autobus v Bulharsku

NETKY.SK • 26 Júl 2012, 06:49 • 2 min
 Irán a Izrael sa navzájom obviňovali z útoku na autobus v Bulharsku

Irán a Izrael sa navzájom obviňovali z útoku na autobus v Bulharsku - Politika Iránsky veľvyslanec pri OSN označil za nepodložené izraelské obvinenia, že Teherán je zodpovedným za minulotýždňový samovražedný útok na autobus v Bulharsku a obvinil Izrael z

slovakia

left justify in out

img

Iránsky veľvyslanec pri OSN označil za nepodložené izraelské obvinenia, že Teherán je zodpovedným za minulotýždňový samovražedný útok na autobus v Bulharsku a obvinil Izrael z realizácie "teroristickej operácie". Informovala o tom v noci nadnes tlačová agentúra AP.
      Zástupca izraelského veľvyslanca pri OSN Chajm Waxman povedal, že obvinenia Muhammada Chazaího sú desivé, ale neprekvapujú, pretože pochádzajú od tej istej vlády, ktorá popiera holokaust a teroristické útoky z 11. septembra považuje za "konšpiračnú teóriu".
      Obaja diplomati si v stredu vymieňali obvinenia počas diskusie v Bezpečnostnej rade (BR) OSN o situácii na Blízkom východe. Pri útoku v Burgase zahynulo päť izraelských turistov a bulharský šofér autobusu.
      Bulharský premiér Bojko Borisov v utorok informoval, že do útoku bola zapojená sofistikovaná organizovaná skupina. Neuviedol nijakú národnosť osôb, o ktorých sa predpokladá, že nesú zodpovednosť za útok.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies