Irak: Pri sérii bombových útokov zahynulo najmenej 29 ľudí

NETKY.SK • 20 Marec 2012, 07:54 • 2 min
Irak: Pri sérii bombových útokov zahynulo najmenej 29 ľudí

Irak Pri sérii bombových útokov zahynulo najmenej 29 ľudí - Svet Najmenej 29 ľudí dnes zahynulo pri sérii bombových útokov, ku ktorým došlo v mestách po celom Iraku. S odvolaním sa na policajné a nemocničné zdroje o tom informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

img

Najmenej 29 ľudí dnes zahynulo pri sérii bombových útokov, ku ktorým došlo v mestách po celom Iraku. S odvolaním sa na policajné a nemocničné zdroje o tom informovala agentúra Reuters.
      K najkrvavejšiemu útoku došlo v juhoirackej Karbale, posvätnom mieste šiitov, kde dve explózie zabili najmenej 13 ľudí a zranili ďalších 48 osôb.
      V severoirackom Kirkúku vybuchla bomba uložená vo vozidle neďaleko policajnej stanice, kde zabila sedem ľudí. V centre Bagdadu pri samovražednom útoku prišli o život traja ľudia.
      Výbuchy hlásili tiež z miest Bajdží, Sámarrá, Túz Churmátú, Dákúk a Zulujja, ležiacich severne od Bagdadu, a z miest Hilla a Latífíja na juhu krajiny.
      Najnovšia vlna násilia v Iraku prišla pred budúcotýždňovým summitom Ligy arabských štátov (LAŠ) v Bagdade - prvom v Iraku po vyše 20 rokoch. Summit je vnímaný ako debut krajiny na regionálnej scéne po decembrovom odchode amerických vojakov a iracká vláda sa usiluje preukázať, že dokáže zaistiť bezpečnosť účastníkov.
      Hoci násilnosti v Iraku poklesli od vrcholu bojov medzi znepriatelenými náboženskými skupinami v rokoch 2006 a 2007, v krajine dochádza aj deväť rokov po Spojenými štátmi vedenom vojenskom zásahu proti režimu Saddáma Husajna denne k bombovým a ďalším útokom.
      V pondelok večer bomboví atentátnici zaútočili na piatich miestach v severnej provincii Dijálá, kde podľa polície zabili najmenej troch ľudí a ďalších 30 zranili.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies