Iracké vládne sily dobyli centrum Fallúdže

NETKY.SK • 17 Jún 2016, 13:08 • 2 min
Iracké vládne sily dobyli centrum Fallúdže

BAGDAD - Iracké vládne sily dobyli dnes vládny komplex v centre mesta Fallúdža, ktoré je baštou extrémistickej organizácie Islamský štát (IS). Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na vyhlásenie irackej armády.

slovakia

left justify in out

Vládne sily "oslobodili" komplex v centre Fallúdže a vztýčili na ňom irackú zástavu, uviedol pre spravodajský server televízie as-Sumaríja vrchný veliteľ vojenských operácií vo Fallúdži Abdal Waháb Saadí. "Bezpečnostné sily pokračujú v operácii, ktorej cieľom je oslobodenie ďalších častí Fallúdže," dodal Saadí bez uvedenia bližších podrobností o priebehu operácie.

 

Súčasťou vládneho komplexu vo Fallúdži sú budova polície, radnica, ministerstvo dopravy a kancelárie tajnej služby. Vládne sily podporované šiitskými milíciami a leteckými útokmi koalície vedenej Spojeným štátmi spustili 23. mája ofenzívu s cieľom vytlačiť militantov z Islamského štátu z Fallúdže, ktorá je jedným z najväčších miest západoirackej provincie Anbár.

 

Fallúdža, ležiaca približne 50 kilometrov západne od irackej metropoly Bagdad, bola prvým mestom, ktoré začiatkom roka 2014 padlo do rúk Islamského štátu. Militanti z tejto organizácie stále ovládajú oblasti na severe a západe Iraku vrátane Mósulu - druhého najväčšieho mesta krajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies