Iracká armáda začala útok s cieľom znovu dobyť centrum Ramádí od Islamského štátu

NETKY.SK • 22 December 2015, 11:09 • 2 min
Iracká armáda začala útok s cieľom znovu dobyť centrum Ramádí od Islamského štátu

BAGDAD - Iracké ozbrojené sily dnes začali útok zameraný na vytlačenie militantov Islamského štátu (IS) z centra mesta Ramádí.

slovakia

left justify in out

Tlačovú agentúru Reuters o tom informoval hovorca irackých protiteroristických jednotiek. Extrémistická organizácia Islamský štát (IS) dobyla Ramádí, metropolu západoirackej provincie Anbár, v máji. Iracké vojenské lietadlá v nedeľu 20. decembra zhadzovali letáky, v ktorých armáda obyvateľov Ramádí vyzývala, aby mesto do 72 hodín opustili, pretože čoskoro podnikne vojenskú operáciu na jeho opätovné dobytie od IS. Armáda naznačila obyvateľom aj bezpečné trasy úniku. Na druhý deň sa objavili správy, že militanti IS bránia civilistom v odchode z Ramádí.


Iracké tajné služby odhadujú, že počet bojovníkov Islamského štátu, ktorí majú obsadené centrum mesta Ramádí, je 250-300.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies