Internetom sa šíria špekulácie o smrti Fidela Castra

NETKY.SK • 10 Január 2015, 06:52 • 2 min
Internetom sa šíria špekulácie o smrti Fidela Castra

HAVANA - Internetové sociálne siete po celom svete sú zaplavené špekuláciami o smrti bývalého vodcu komunistickej Kuby Fidela Castra. Na Kube však zatiaľ nič nenasvedčuje tomu, že by tieto správy boli pravdivé, uviedla dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Podobné špekulácie o úmrtí už 88-ročného revolucionára sa šíria opakovane už desaťročia, predovšetkým medzi Kubáncami žijúcimi v exile. Výrazným podnetom v tomto smere bola Castrova choroba z roku 2006, ktorá ho donútila odovzdať moc svojmu o päť rokov mladšiemu bratovi Raúlovi. Už vtedy sa hovorilo o tom, že Fidel trpí rakovinou v poslednom štádiu. 
      

Novú vlnu dohadov teraz spustila skutočnosť, že kubánske médiá nezverejnili žiadnu Fidelovu reakciu na decembrové oznámenie o plánoch na obnovenie plných diplomatických vzťahov medzi Havanou a Washingtonom. Na verejnosti sa bývalý prezident neobjavil už niekoľko mesiacov. 
      

zahraničné médiá avizovali, že kubánske úrady na dnes zvolali mimoriadnu tlačovú konferenciu, na ktorej sa malo údajne hovoriť o Fidelovom zdravotnom stave. Kubánski predstavitelia však následne vyhlásili, že žiadna tlačovka zvolaná nebola. 

 

Podľa agentúry AP nič nenasvedčuje tomu, že by sa na Kube konali nejaké prípravy na vyhlásenie štátneho smútku. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies