Informatizáciu spoločnosti má zastrešovať Pellegrini v novom úrade

NETKY.SK • 25 Apríl 2016, 10:49 • 2 min
Informatizáciu spoločnosti má zastrešovať Pellegrini v novom úrade

BRATISLAVA – Podpredseda vlády pre investície Peter Pellegrini (Smer-SD) bude mať väčšie kompetencie pri riadení, koordinácii a dohľade nad využívaním eurofondov. Šéfovať bude novému úradu, ktorý má zastrešovať aj informatizáciu spoločnosti.

slovakia

left justify in out

Počítajú s tým zmeny v zákone o organizácii činnosti vlády a organizácii ústrednej štátnej správy, ktoré na dnešnej mimoriadnej schôdzi schválila vláda. Odobrila tiež skrátené legislatívne konanie pri rokovaní o tomto návrhu. Norma má byť účinná od 1. júna.

 

Právnou úpravou sa novo vymedzia kompetencie pre oblasti riadenia, koordinácie a dohľadu nad využívaním finančných prostriedkov z eurofondov, investícií a informatizácie. Posilnené kompetencie bude vicepremiér pre investície vykonávať v rámci novo vytvoreného ústredného orgánu štátnej správy.

 

"Výkon navrhovaných kompetencií vyžaduje, aby tieto boli centralizované na úrovni jediného subjektu s právnou subjektivitou, keďže doterajšia fragmentácia medzi viaceré subjekty neumožňuje dostatočne silnú koordinačnú úlohu a včasné dosahovanie stanovených cieľov," zdôvodňuje vláda v návrhu.

 

Nová právna úprava prináša aj dočasnú možnosť pôsobenia troch štátnych tajomníkov na ministerstve, a to v prípade, ak jeden z nich je určený len na plnenie úloh súvisiacich s predsedníctvom Slovenska v Rade Európskej únie (EÚ).

 

Po novom má tiež pôsobnosť Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR v poskytovaní dotácií v oblasti ľudských práv prejsť od decembra tohto roka na Ministerstvo spravodlivosti SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies