Infantina podporujú vo voľbách FIFA Rusi, Dáni aj sir Alex Ferguson

NETKY.SK • 3 Február 2016, 14:32 • 2 min
Infantina podporujú vo voľbách FIFA Rusi, Dáni aj sir Alex Ferguson

BERLÍN - Podporu v prezidentských voľbách FIFA vyjadrili zástupcovi UEFA Giannimu Infantinovi najnovšie aj národné zväzy Ruska, Dánska a Moldavska. Informovala agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

"Infantino je náš kandidát. Je schopný vyriešiť viaceré problémy a zjednotiť futbalovú rodinu," citoval zdroj ruského ministra športu Vitalija Mutka, ktorý tiež šéfuje ruskému futbalu. Švajčiarsky generálny sekretár UEFA má podporu väčšiny jej 53 členov, hlasy mu dá aj Južná Amerika (COMNEBOL) a krajiny zo Strednej Ameriky združené v únii UNCAF. Na jeho podporu vyzval aj legendárny bývalý tréner Manchestru United sir Alex Ferguson. "Myslím si, že je to dobrý profesionál a jeho prednosťami sú disciplína, organizačné schopnosti a poznatky o hre. Prajem mu úspech v jeho misii stať sa prezidentom FIFA," povedal Škót.

 

Voľby, ktoré rozhodnú o nástupcovi Švajčiara Seppa Blattera sa budú konať 26. februára na mimoriadnom kongrese FIFA. Na zvolenie je treba 105 hlasov z 209 členských krajín FIFA. Okrem Infantina kandiduje kvarteto šejk Salman Bin Ebrahim Al Khalifa z Bahrajnu, ktorý je šéf Ázijskej futbalovej konfederácie, Francúz Jerome Champagne, jordánsky princ Ali Bin Al Hussein a Juhoafričan Tokyo Sexwale.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies