Infantina podporia vo voľbách prezidenta FIFA aj Slováci

NETKY.SK • 8 Február 2016, 17:34 • 2 min
Infantina podporia vo voľbách prezidenta FIFA aj Slováci

VIEDEŇ - Šesť stredoeurópskych krajín vrátane Slovenska podporí vo voľbách prezidenta Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Gianniho Infantina - generálneho sekretára UEFA.

slovakia

left justify in out

Okrem Slovenska dajú svoj hlas Švajčiarovi aj Rakúšania, Česi, Maďari, Lichtenštajnci a Poliaci. V pondelok to pre agentúru AP povedal prezident Rakúskej futbalovej federácie Leo Windtner.

 

"Náš kandidát je Gianni Infantino. Je to jasné," povedal Windtner po stretnutí zástupcov šiestich futbalových federácií a vyzval, aby tak spravili všetky európske krajiny. "UEFA vždy vystupovala jednotne. Bude dôležité tak konať aj na kongrese FIFA," dodal.

 

Voľby, ktoré rozhodnú o nástupcovi Švajčiara Seppa Blattera, sa budú konať 26. februára na mimoriadnom kongrese FIFA. Na zvolenie je treba 105 hlasov z 209 členských krajín FIFA. Okrem Infantina kandidujú šejk Salman Bin Ebrahim Al Khalifa z Bahrajnu, ktorý je šéfom Ázijskej futbalovej konfederácie, Francúz Jerome Champagne, jordánsky princ Ali Bin Al Hussein a Juhoafričan Tokyo Sexwale.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies