Indonézska polícia zatkla kapitána trajektu, ktorý na Nový rok zachvátil požiar

NETKY.SK • 3 Január 2017, 11:01 • 2 min
Indonézska polícia zatkla kapitána trajektu, ktorý na Nový rok zachvátil požiar

JAKARTA - Indonézska polícia zatkla kapitána turistického trajektu, na ktorom vypukol na Nový rok požiar a zahynulo alebo je nezvestných celkovo 40 ľudí.

slovakia

left justify in out

Trajekt Zahro Express začal horieť v nedeľu 1. januára, keď viezol najmenej 247 osôb z prístavu Muara Angke v severnej časti metropoly Jakarta a smeroval na 50 kilometrov vzdialený ostrov Tidung, vyhľadávaný turistami a nachádzajúci sa v reťazi ostrovov Kepulauan Seribu.

 

Zachránených bolo celkovo 224 pasažierov a z vôd Jakartského zálivu vytiahli aj 23 tiel. Stále je nezvestných 17 ľudí. Väčšinu pasažierov tvorili Indonézania oslavujúci príchod Nového roka.

Indonézska polícia dnes oznámila, že zatkla kapitána plavidla Mohameda Naliho, a to za údajnú nedbalosť. Pátranie po nezvestných dnes pokračovalo.

 

K požiaru, ktorý zachvátil asi polovicu plavidla, došlo krátko po jeho vyplávaní z prístavu. Zapríčinil ho zrejme skrat na elektrickom generátore, uviedli médiá v skorších správach.

V Indonézii, ktorú tvorí viac ako 17.000 ostrovov, dochádza pomerne často k lodným nešťastiam. Častou príčinou býva preťažovanie plavidiel a nedodržiavanie bezpečnostných predpisov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies