Motýľ v Indonézii: z väzenia na Bali ušiel ďalší cudzinec

NETKY.SK • 11 December 2017, 10:03 • 2 min
Motýľ v Indonézii: z väzenia na Bali ušiel ďalší cudzinec

DENPASAR - Pripomína to príbeh Henriho Charrièra z knihy Motýľ: Z väznice na tropickom ostrove Bali sa podarilo ujsť Američanovi, ktorý tam čakal na súdny proces pre drogový prehrešok.

slovakia

left justify in out

Podľa vedenia väzenia v Denpasare, hlavnom meste ostrova, 32-ročný Christian Beasley vyrezal dieru v strope a následne preliezol šesťmetrový múr s pomocou rebríka, ktorý si "požičal" na stavenisku v areáli.

 

Muža zatkli v auguste na pošte v Kute s balíčkom, v ktorom našli 5,7 gramu hašiša. Tonny Nainggolan, riaditeľ väznice Kerobokan, tiež informoval, že strážam sa podarilo chytiť 57-ročného Američana Paula Anthonyho Hoffama, ktorý sa snažil ujsť spolu s Beasleym. Hoffam dostal v júli trest 20 mesiacov za mrežami za krádež.
 

Úrady vyšetrujú možnú spoluúčasť väzenských dozorcov, ktorých je podľa neho v zariadení veľmi málo na veľa väzňov. Vo väzení pôvodne postavenom pre tristo ľudí sa v súčasnosti nachádza takmer 1 600 trestancov.

Z tohto väzenia ušli v júni tohto roka štyria cudzinci cez podzemný tunel, ktorý si vykopali. Z nich Bulhara a Inda zadržali o niekoľko dní neskôr, Austrálčana a Malajzijčana sa úradom zatiaľ nepodarilo chytiť.

Podobné prípady sú v indonézskych preplnených väzniciach časté. Napríklad v máji ušlo zo zariadenia na ostrove Sumatra 440 väzňov. V júli 2013 sa na ostrove dostalo na slobodu počas vzbury približne 240 väzňov, vrátane niekoľkých teroristov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Filin
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies