Indický najvyšší súd rozhodol, že kiná nemusia pred premietaním hrať hymnu

NETKY.SK • 9 Január 2018, 15:52 • 2 min
Indický najvyšší súd rozhodol, že kiná nemusia pred premietaním hrať hymnu

NAÍ DILLÍ - Indický najvyšší súd zrušil v utorok verdikt z novembra 2016, v súlade s ktorým musela v kine pred premietaním filmu odznieť indická hymna, pričom publikum si ju na znak rešpektu muselo vypočuť postojačky.

slovakia

left justify in out

Tí čo tak nespravili, čelili zatknutiami či útokom, informovala agentúra AP. V súlade s utorňajším rozhodnutím najvyššieho súdu sa teraz podľa indických médií budú kiná môcť rozhodnúť, či hymnu pred premietaním zahrajú, alebo nie. Predošlý verdikt z novembra 2016, ktorého zámerom bolo podnietiť v Indoch vlastenectvo, vyústil do vlny zatýkaní a útokov vrátane jedného, ktorého obeťou sa stal vozíčkar.

 

Súd už skôr naznačil, že by mohol verdikt zrušiť. V utorok však zároveň spresnil, že ak sa niektoré z kín rozhodnú hymnu zahrať, publikum počas nej musí povstať, priblížila agentúra DPA. Zdravotne postihnutí ľudia však budú mať výnimku.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies