Indická vláda znížila dovozné clo na kľúčové komponenty mobilných telefónov

NETKY.SK • 1 Február 2024, 17:42 • 2 min
Indická vláda znížila dovozné clo na kľúčové komponenty mobilných telefónov

NAÍ DILLÍ - Indická vláda oznámila zníženie ciel na dovoz kľúčových komponentov mobilných telefónov z 15 percent na 10 percent, uviedol v stredu vysoký predstaviteľ federálnej vlády. Oficiálne oznámenie o tom vydal v utorok odbor príjmov ministerstva financií.

slovakia

left justify in out

Medzi predmety, na ktoré sa škrtlo clo, patria skrutky, zásuvka na SIM kartu, kryt batérie, hlavný kryt, antény GSM alebo iné mechanické kovové predmety pre mobilné telefóny. 

 

Rozhodnutie bolo prijaté po tom, čo India Cellular and Electronics Association (ICEA) predložila federálnej vláde správu, v ktorej sa odvolávala na veľké rozdiely v dovozných clách vyberaných v Indii a v iných krajinách, ktoré sú významnými výrobcami mobilných telefónov. V správe ICEA sa uvádzalo, že vysoké clo na súčasti mobilných telefónov viedlo k vyššej cene konečného produktu.

Tento krok sa považuje za snahu federálnej vlády zvýšiť konkurencieschopnosť indických výrobných závodov mobilných telefónov.

 

"Indická vláda znížila dovozné dane na niektoré súčasti mobilných telefónov v snahe zvýšiť konkurencieschopnosť miestneho priemyslu. Tento krok pomôže spoločnostiam ako Apple a Samsung zvýšiť export," uvádza sa v online správe The Economic Times s odvolaním sa na odborníkov v stredu.












twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Xinhua, Foto: iStockphoto / jacus (ilustračná foto - budova indického parlamentu v Naí Dillí)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies