Ilegálne prekročenie hraníc bude v Maďarsku trestným činom

NETKY.SK • 16 Júl 2015, 15:44 • 2 min
Ilegálne prekročenie hraníc bude v Maďarsku trestným činom

BUDAPEŠŤ - Maďarský parlament na jeseň upraví trestný zákonník tak, aby ilegálne prekročenie hraníc bolo trestným činom a nielen priestupkom ako v súčasnosti.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom dnes v Budapešti minister riadiaci úrad vlády János Lázár. Podľa spravodajského servera Vs.hu minister povedal, že vláda berie veľmi vážne informácie tajných služieb, ktoré rátajú s objavením sa terorizmu na Balkáne.

 

Lázár síce nemenoval konkrétne organizáciu Islamský štát (IS), ale podľa servera predpokladaní členovia IS zverejnili video, v ktorom označili Srbsko za centrum Balkánu a za prvoradý cieľ IS. Srbské médiá o tom informovali v stredu.

Podľa Lázára bude maďarská vláda budúci utorok rokovať o novele trestného zákonníka, ako aj o tom, ktorý zo štyroch skúšobných druhov zábran bude postavený na maďarsko-srbských hraniciach.

 

"Doposiaľ prišlo do Maďarska 81.000 ilegálnych migrantov. Ak vláda zostane nečinná, toto číslo môže dosiahnuť aj 150.000 až 200.000," dodal minister, podľa ktorého si maďarská vláda na rozdiel od organizácií na ochranu ľudských práv myslí, že utečenci prichádzajú z bezpečných krajín.

 

V Srbsku ide o organizované akcie prevádzačov, pripravované zábrany budú schopné splniť úlohu ochrany Maďarska, povedal Lázár a v mene vlády vyjadril nádej, že plot ovplyvní trasy prevádzačov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies