Ibrahimovič zachránil švédsky tím mentálne postihnutých

NETKY.SK • 13 August 2014, 07:58 • 2 min
Ibrahimovič zachránil švédsky tím mentálne postihnutých

PARÍŽ - Futbalista Zlatan Ibrahimovič daroval 30-tisíc libier pre švédsky národný tím mentálne postihnutých. Reprezentácia "Tre Kronor" sa síce prebojovala na futbalový svetový šampionát mentálne postihnutých do Brazílie (INAS World Cup), ale nemala finančné prostriedky na zabezpečenie prostriedkov súvisiacich s cestou a ďalšími nákladmi.

slovakia

left justify in out

Podľa švédskeho periodika Dagens Nyheter asistent švédskej reprezentácie Stefan Jonsson pôvodne chcel požiadať Ibrahimoviča, aby im daroval dres, ktorý by následne vydražili a získali tak potrebné financie. Jonsson povedal, že kanonier Paríža Saint-Germain zareagoval slovami: "Na čo ti je sakra môj dres? Koľko to stojí?".

 

Keď mu odpovedal, že 350-tisíc švédskych korún, 32-ročný rodák z Malmö si vypýtal od asistenta číslo účtu a požadovanú sumu uhradil. "Futbal by mal hrať každý bez ohľadu na pohlavie či zdravotné postihnutie. Keď sme nepostúpili na majstrovstvá sveta, bol som veľmi sklamaný. Preto, keď som počul o ,neznámom tíme´, povedal som si, že chcem urobiť všetko, čo je v mojich silách, aby mohol zažiť svetový šampionát," uviedol Zlatan Ibrahimovič pre portál svenskfotboll.se.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies