Ibrahimovič sa stal najdrahším futbalistom v histórii

NETKY.SK • 12 Júl 2012, 14:41 • 2 min
Ibrahimovič sa stal najdrahším futbalistom v histórii

Ibrahimovič sa stal najdrahším futbalistom v histórii - Futbal PARÍŽ - Zlatan Ibrahimovič sa stal najdrahším hráčom v histórii po tom, čo AC Miláno prijalo ponuku Parížu Saint-Germain na kúpu útočníka. Francúzsky veľkoklub, ktorý vedie bývalý tréner Chels

slovakia

left justify in out

imgPARÍŽ - Zlatan Ibrahimovič sa stal najdrahším hráčom v histórii po tom, čo AC Miláno prijalo ponuku Parížu Saint-Germain na kúpu útočníka.

Francúzsky veľkoklub, ktorý vedie bývalý tréner Chelsea a AC Miláno, Carlo Ancelotti, predložil ponuku €65 miliónov za Zlatana Ibrahimoviča a Thiaga Silvu. Prestupy 30-ročného švédskeho útočníka stáli celkove takmer  €180 miliónov, keď obliekal dres klubov ako Ajax, Juventus, Inter Miláno, FC Barcelona a AC Miláno.

Výkonný riaditeľ AC Miláno, Adriano Galliani, mal v pláne zbaviť sa tejto dvojice už niekoľko mesiacov, čím by sa klubu podarilo zbaviť významnej časti obrovských dlhov a tiež dvoch lukratívnych platov, ktoré títo dvaja hráči majú. Ibrahimovič ročne zarobí €9 miliónov, zatiaľ čo Thiago Silva dostáva €4 milióny, ale k tomu treba ešte pripočítať rôzne bonusy.

Ibrahimovičov agent spolu s právnikom, požadujú od katarských majiteľov PSG ročný plat €14 miliónov, čo predstavuje nárast o €2 milióny ročne oproti jeho súčasnému platu s bonusmi. Tým by sa stal druhým najlepšie zarábajúcim futbalistom na svete, hneď za Samuelom Eto'o, ktorý v Anži Machačkala zarába neuveriteľných €20 miliónov za sezónu.

PSG v minulom roku prevzali miliardársky investori z Kataru a oznámili aj meno ďalšej letnej posily,  Ezequiela Lavezziho z Neapola za €30 miliónov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies