IBM kúpila poskytovateľa cloudových služieb Lighthouse SG

NETKY.SK • 28 August 2014, 15:31 • 2 min
IBM kúpila poskytovateľa cloudových služieb Lighthouse SG

BRATISLAVA - Spoločnosť IBM oznámila akvizíciu poskytovateľa cloudových služieb, Lighthouse Security Group. Informovala o tom vo štvrtok spoločnosť.

slovakia

left justify in out

Najvýznamnejšou službou Lighthouse Security Group je ochrana firemných identít a dát v cloude. Finančné podmienky transakcie strany nezverejnili.

 

Firma Lighthouse Security Group jedcérskou spoločnosťou dlhoročného biznis partnera IBM, spoločnosti Lighthouse Computer Services. IBM pristúpila ku kúpe iba niekoľko týždňov po oznámení akvizície spoločnosti CrossIdeas. Táto spoločnosť je poskytovateľom bezpečnostného softvéru, ktorý riadi prístup užívateľov k aplikáciám a dátam naprieč cloudovými prostrediami. 

Lighthouse Security Group ponúka prostredníctvom svojej platformy Lighthouse Gateway riešenie pre správu identít, ktoré bude integrované do ponuky IBM pre správu podnikového zabezpečenia. "Zákazníci budú môcť nasadiť a využívať toto riešenie z bezpečného, hostovaného prostredia, čo výrazne zníži ich náklady na správu digitálnych identít a urýchli nasadenie v každom type IT prostredia, či už pôjde o dátové centrum, cloudové prostredie, alebo hybridný cloud," priblížila spoločnosť. 

 

Spoločnosť IBM je jednou z najväčších IT spoločností na svete a pod názvom International Business Machines poskytuje služby viac ako sto rokov. Celosvetovo pôsobí vo vyše 170 krajinách a zamestnáva viac ako 430 tisíc zamestnancov. Na Slovensku aktívne funguje od roku 1990. Samostatná pobočka IBM Slovensko, s.r.o., vznikla 7. decembra 1992 a jej generálnym riaditeľom je Martin Murgáč.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies