Žiadna dohoda o eurovale v tejto chvíli neexistuje

NETKY.SK • 29 September 2011, 16:50 • 2 min
Žiadna dohoda o eurovale v tejto chvíli neexistuje

Žiadna dohoda o eurovale v tejto chvíli neexistuje

slovakia

left justify in out

img

img

Žiadna dohoda o eurovale podľa strany SaS v tejto chvíli neexistuje. TASR o tom informovala vo vyhlásení hovorkyňa strany Tatiana Tóthová.

Predseda poslaneckého klubu SaS Jozef Kollár sa totiž dnes podvečer stretol v mene SaS s premiérkou Ivetou Radičovou. "Išlo o ďalšie zo série stretnutí, ktoré prebiehajú v súvislosti s plánovaným hlasovaním o eurovale v slovenskom parlamente," uviedla Tóthová. Cieľom rokovania bolo podľa nej nájsť taký kompromis, ktorý by nezablokoval ostatné krajiny a zároveň nebude stáť občanov Slovenska ani cent.

"O obsahu návrhu SaS nebude informovať, pokiaľ nebude rokovanie ukončené. V tejto chvíli však ešte žiadna dohoda neexistuje," dodala Tóthová.

Jozef Kollár však pre televíziu Markíza po rokovaní uviedol, že riešenie, s ktorým zo stretnutia s predsedníčkou vlády odchádza, spĺňa podmienky SaS. Po otázke, či to vyzerá na dohodu, odpovedal áno.

Podľa Radičovej by stanovisko Slovenska k eurovalu malo byť známe do summitu lídrov Európskej únie v dňoch 17. - 18. októbra. "Predpokladá sa, že Slovensko bude mať jasnú odpoveď na otázku, či euroval áno alebo nie," povedala premiérka. "Preto bez ohľadu na to, ako by dopadlo hlasovanie v Národnej rade SR, nemôžem odchádzať na summit bez mandátu. Bez ohľadu na to, s akou odpoveďou prídem. Ale musím mať odpoveď. Inak ten summit nemá náplň rokovania. Ja nespôsobím zrušenie rokovania summitu, takže tým je daný termín veľmi pevný," uviedla po dnešnom rokovaní vlády.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies