IAAF ešte raz preskúma podozrivé vzorky ôsmich Rusov

NETKY.SK • 13 December 2016, 16:27 • 2 min
IAAF ešte raz preskúma podozrivé vzorky ôsmich Rusov

MOSKVA - Medzinárodná asociácia atletických federácií (IAAF) pristúpi k opätovnej analýze vzoriek ruských športovcov z halových majstrovstiev sveta v roku 2014.

slovakia

left justify in out

Z e-mailovej korešpondencie medzi bývalým šéfom moskovského antidopingového laboratória Grigorijom Rodčenkovom a Alexejom Velikodným zo štátneho Športového tréningového strediska vyplýva, že až ôsmi ruskí atléti mali podozrivé vzorky odberov v týždni pred halovým svetovým šampionátom v poľskom Sopote. Na možnú nezrovnalosť upozornil vyšetrovateľ Richard McLaren vo svojej rozsiahlej správe o dopingových podvodoch ruských športovcov v ostatných 3 rokoch. V prípade ôsmich ruských atlétov sa podozrivé vzorky mali zásluhou Rodčenkova vyhodnotiť ako "čisté".

 

IAAF sa zaviazala, že bez ohľadu na to, či niektorí z týchto športovcov boli či neboli potrestaní, otvoria ešte raz ich vzorky zo spomenutého obdobia a preskúmajú ich.


Kanadský právnik McLaren priložil k záverom svojho najnovšieho skúmania tisícky strán obsahujúcich preklad e-mailovej komunikácie medzi osnovateľmi a aktérmi mechanizmu, siahodlhý zoznam sfalšovaných testov aj fotografie špeciálnych fľašiek na vzorky s močom poškriabaných po manipulácii. Dovedna 1116 dokumentov je k dispozícii na webovej stránke ipevidencedisclosurepackage.net.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies