Huslistka Vanessa Mae bude reprezentovať Thajsko na ZOH v Soči!

NETKY.SK • 20 Január 2014, 12:59 • 2 min
Huslistka Vanessa Mae bude reprezentovať Thajsko na ZOH v Soči!

LONDÝN - Britská husľová virtuózka Vanessa Mae si splnila svoj ďalší sen a mala by sa zúčastniť na súťažiach v zjazdovom lyžovaní na zimných olympijských hrách 2014 v Soči.

slovakia

left justify in out

Tridsaťpäťročná hudobníčka, ktorá sa narodila v Singapure anglickému hoteliérovi s thajskými koreňmi a čínskej matke, splnila kvalifikačné kritériá Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) na účasť na februárovom podujatí. Štartovať by mala v slalome a obrovskom slalome, čo potvrdil aj jej manažér Giles Holland. "Bolo to o vlások," uviedol Holland. Definitívu ešte musí dať FIS.

Podľa kvalifikačných kritérií Medzinárodného olympijského výboru a FIS môže krajina bez miesta v elitnej päťstovke renkingových listín vyslať na súťaže v slalome a obrovskom slalome svojho jedného zástupcu, ktorý absolvoval aspoň päť medzinárodne uznaných pretekov a získať na nich v priemere maximálne 140 FIS bodov. "Zatiaľ viem len toľko, že Vanessa Mae sa kvalikovala na zimné olympijské hry. To je jediné, čo o tom viem," vyhlásil organizátor pretekov v Slovinsku Marko Rudolf. Práve na jeho podujatí definitívne splnila huslistka všetky požadované kritériá. 

Vanessa Mae súťaží na lyžiarskych svahoch ako Vanessa Vanakornová, využíva priezvisko svojho otca. Lyžovať sa naučila už ako štvorročná, s riadnymi tréningami začala v roku 2010. Kým v jej detstve dostali prednosť husle, počas posledného roka lyže. "Ľudia sú prekvapení, keď ma vidia lyžovať. Od štrnástich rokov som snívala, že budem súťažiť v lyžovaní. Bolo to niečo, čo som už dlho chcela urobiť. Chela som súťažiť za Thajsko, nikdy som totiž neoslavovala, že som Thajčanka. Nemám ilúzie o medailách alebo prebojovaní sa do elitnej stovky na svete," povedala Vanessa Mae v jednom z nedávnych rozhovorov. 

Vanessu Mae, celým menom Vanessa-Mae Vanakorn Nicholson, prezývajú ju aj "prevtelený Paganini". Už ako 10-ročná sólovo koncertovala s Londýnskou filharmóniou, v jedenástich sa stala najmladšou žiačkou v histórii Kráľovskej akadémie hudby v Londýne. Celosvetovú popularitu jej prinieslo hudobné experimentovanie - fúzia klasických diel s techno-popovými aranžmánmi. Má britské občianstvo a thajský pas. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies