Hurikán Irma pripravil o dodávky elektriny vyše milióna odberateľov

NETKY.SK • 10 September 2017, 17:42 • 2 min
Hurikán Irma pripravil o dodávky elektriny vyše milióna odberateľov

MIAMI - Viac ako milión odberateľov elektriny na Floride pocítilo výpadky v dodávkach spôsobené silným hurikánom Irma, ktorý zasiahol dnes južnú časť tohto amerického štátu. Agentúra AP o tom informovala s odvolaním sa na vyjadrenia predstaviteľov energetického podniku Florida Power & Light Company.

slovakia

left justify in out

Na celom území Floridy bolo podľa nich dnes ráno miestneho času bez elektriny takmer 1,1 milióna odberateľov. Prevažná časť tohto počtu pripadala na južný okres Miami-Dade, zatiaľ čo zvyšné výpadky boli hlásené z okresov Broward a Palm Beach.

 

Tzv. oko hurikánu Irma zasiahlo dnes ostrovy Florida Keys pri južnom cípe Floridy a očakáva sa, že v ďalších hodinách sa bude presúvať pozdĺž pobrežia Mexického zálivu. Vzhľadom na rozmery tohto búrkového útvaru však budú jeho účinky výrazné aj v oblastiach ďaleko od stredu.

 

Národné centrum pre hurikány (NHC) v Miami momentálne zaraďuje hurikán Irma do štvrtej najvyššej z piatich kategórií podľa Saffirovej-Simpsonovej stupnice. Najvyššia ustálená rýchlosť vetra dosahuje 215 kilometrov za hodinu. Irma v uplynulých dňoch zasiahla viaceré karibské ostrovy vrátane Kuby, odkiaľ hlásili dnes rozsiahle škody na budovách a záplavy.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies