HUDBA: Na Topfest prídu skupiny Kabát, Puddle of Mudd aj UK Subs

NETKY.SK • 2 Marec 2016, 15:08 • 2 min
HUDBA: Na Topfest prídu skupiny Kabát, Puddle of Mudd aj UK Subs

BRATISLAVA - Najväčší rockový festival na Slovensku Topfest to roztočí tento rok na piešťanskom letisku prvý júlový víkend.

slovakia

left justify in out

K stálici festivalu - skupine Kabát - pribudli americkí Puddle of Mudd. Fanúšikov Topfestu rozhýbu aj britskí punkeri UK Subs, česká legenda Wanastowi Vjecy, Chinaski, Horkýže Slíže, Desmod, Inekafe či Zóna A.

 

V Piešťanoch na 13. ročníku festivalu v prvý júlový víkend vystúpi kapela Puddle of Mudd z amerického Kansas City. Tvrdí rockeri sú na hudobnej scéne už 26 rokov a stále sú na najvyšších priečkach rockových hitparád. „Zahráme všetky 'zabijácke' hity od počiatku našej kariéry a k tomu aj nové songy. Pripravujeme totiž experimentálny album Jacket On The Rack, ktorý je už takmer hotový. Naši fanúšikovia sú ohromní a nemáme dostatok slov na to, aby sme im poďakovali. Tešíme sa z ich dlhoročnej podpory na celom svete. Teraz sa špeciálne tešíme na slovenské publikum,“ povedal spevák a gitarista kapely Wesley Reid Scantlin.

 

Zakladajúceho člena Wesleyho v súčasnom zložení dopĺňajú gitarista Matt Fuller, basgitarista Michael John Adams a bubeník Dave Moreno. Na konte majú päť štúdiových albumov, doteraz vyše sedem miliónov predaných nosičov. Ak si niekto myslí, že rockeri počúvajú len tvrdú hudbu, mýli sa. „Rád si vypočujem všetko od počiatkov rock and rollu. Aj preto sa na Topfest teším, že tam budú znieť rôzne druhy muziky,“ dodal Scantlin. 

 

K najväčším ťahákom 13. ročníka Topfestu patrí česká skupina Kabát, ale aj britskí punkeri UK Subs, legenda Wanastowi Vjecy, Chinaski, Horkýže Slíže, Desmod, Inekafe, Zóna A. „Kapely vyberáme najmä podľa záujmu návštevníkov. Nie náhodou už po 11. raz u nás vystúpi Kabát. Teším sa, že sa nám podarilo dohodnúť aj také hviezdy najvyššej kvality, ako sú Wanastowi Vjecy alebo Chinaski. Zoznam vystupujúcich ešte nie je konečný, stále vyjednávame a o ďalších vystupujúcich budeme priebežne informovať,“ uviedol za organizátorov festivalu Dušan Drobný. 

 

Festivalový line-up doplnia kapely Walda Gang, The Paranoid, Wasabi Cirkus, Hash či Mad Dog X. Okrem rockovej zaznie na festivale aj iná hudba, napríklad ľudovka Kandráčovci aj ďalšie žánre. 

 

„Rozhodli sme sa dať priestor aj štýlom, ktoré boli predchodcami rockovej hudby. Napokon, rock používa motívy klasickej, ľudovej, či jazzovej hudby. Na festival sme pripravili žánrové prekvapenia, zaznie aj muzikálová hudba, worldmusic, hip-hop, či techno. Ale iba ako osvieženie,“ doplnil Drobný. 

 

Vstupenky na festival sú k dispozícii v sieti Ticketportal.sk a Predpredaj.sk. TASR informovala PR manažérka spoločnosti Propaganda House Nora Krchňáková.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies