Hrdina piatkového večera Pečovský: Je to o kolektíve

NETKY.SK • 7 September 2013, 08:44 • 2 min
Hrdina piatkového večera Pečovský: Je to o kolektíve

ZENICA - Stále na svojom konte nemá ani desať reprezentačných štartov, v národnom tíme debutoval vo veku 29 rokov v auguste 2012 v príprave proti Dánsku a o niekoľko týždňov neskôr v prvom kvalifikačnom zápase o postup na MS 2014 na pôde Litvy (1:1) dostal červenú kartu.

slovakia

left justify in out

Aj napriek tomu je Viktor Pečovský po piatku aspoň na pár hodín či dní futbalovým hrdinom, ktorý premiérovým gólom v národnom tíme rozhodol o triumfe výberu SR na pôde nebezpečnej a favorizovanej Bosny a Hercegoviny 1:0. Tento výsledok totiž udržal zverencov trénera Jána Kozáka v hre o MS 2014. "Som veľmi rád, že aj po červenej karte pri mojom kvalifikačnom debute na pôde Litvy som dostal ešte šancu, ktorú sa snažím využívať na každej reprezentačnej akcii. Teším sa, že pomáham mužstvu. Užívam si každý zraz a som rád, že si môžem zatrénovať a zahrať so slovenskými hráčmi z popredných európskych klubov. Do reprezentácie chodím vždy veľmi rád," povedal po dôležitom stretnutí vo svojej futbalovej kariére rodák z Brezna, ktorý dlhé roky pôsobil v Banskej Bystrici až neskôr zakotvil v Žiline.

"Z prvého gólu v reprezentácii mám veľkú radosť, no v prvom rade ma teší, že vôbec som v národnom družstve. Proti Bosne a Hercegovine sme podali super kolektívny výkon. A dôležité je, že s víťazným koncom pre nás. V kvalifikačnej skupine stále žijeme," poznamenal Pečovský, ktorý opísal aj celú situáciu zo 77. min piatkového zápasu. "Bola to štandardka a odrazená lopta, ktorá sa dostala až ku mne. Prebral som si ju a nechcel som spraviť hlúposť, tak som vystrelil. Som rád, že sa to tak odrazilo a padlo dovnútra. Hlavné je, že sme týmto presným zásahom získali tri body," pokračoval nevysoký defenzívny stredopoliar, ktorý nepatrí medzi pravidelných strelcov ani v najvyššej slovenskej súťaži. Napriek vynikajúcemu výkonu proti Bosne a Hercegovine nechcel Pečovský hovoriť o svojej hre. "Je to o kolektíve. Ak hrá mužstvo dobre, skôr môžu vyniknúť jednotlivci. Dnes sme všetci predviedli výborný futbal, no teraz to musíme potvrdiť v domácom zápase. Bolo by potom zbytočné, ak sme dnes triumfovali a v utorok to nepotvrdili," dodal v minulosti člen mládežníckych výberov SR. 

Kapitán Škrtel vyzdvihol kolektívny výkon mužstva

Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie Martin Škrtel po piatkovom víťazstve 1:0 v Zenici nad domácim výberom Bosny a Hercegoviny v zápase G-skupiny európskej časti kvalifikácie o postup na MS 2014 vyzdvihol silu celej kabíny, členov realizačného tímu nevynímajúc. "Išlo o kolektívny výkon všetkých hráčov - bol vynikajúci, obetavý a taktický. Všetci sme si plnili povinnosti, a preto sa zrodil takýto výsledok. Nie je to však len o hráčoch alebo tréneroch. Je to výsledok celého kolektívu, od brankára až po kustóda či masérov. Každý na tom nesie podiel. Sme spolu, vytvárame si náladu v kabíne a tá sa potom prenáša na ihrisko. Každý na tom má svoj podiel," myslí si dvadsaťosemročný stopér anglického FC Liverpool.

Práve Škrtel bol spolu s Jánom Ďuricom defenzívny pilier, ktorému sa podarilo eliminovať útočné chúťky favorizovaného súpera. Napriek územnej prevahe sa reprezentanti Bosny a Hercegoviny dostávali do šancí len sporadicky, Vedad Ibiševič a Edin Džeko nepotvrdili povesť vychýrených kanonierov. "Do duelu sme vstupovali s cieľom čo najdlhšie udržať bezgólový stav, hrať zabezpečene zozadu a pokúšať sa o brejky. To nám napokon vyšlo a sme spokojní. Bol to zápas o body, ale aj o vytvorenie lepšej atmosféry okolo národného tímu a celkovo futbalu na Slovensku. Negatív tu už bolo dosť a verím, že týmto výsledkom sme to trochu očistili a budeme pokračovať ďalej," poznamenal po piatku 62-násobný reprezentant SR. 

Martin Škrtel po senzačnom triumfe na pôde nepríjemného súpera nechce tento výsledok preceniť. "Nejdeme sledovať tabuľku našej skupiny, kráčame od zápasu k zápasu. Podarilo sa nám vyhrať v piatok, ale ďalší zápas nás čaká už v utorok. Musíme zregenerovať, pripraviť sa na Bosnu a pokúsiť sa zopakovať v domácom súboji najmä výsledok. Nebude to nič ľahké, pretože aj súper doma potvrdil, že má vynikajúce mužstvo s individualitami. Prvý krok sme zvládli, teraz nás čaká ďalší," doplnil nekompromisný bek. 

Weiss zamestnával domácu defenzívu, vyslúžil si pochvalu

Stále mladý a najmä dravý slovenský futbalový krídelník Vladimír Weiss ml. si za piatkový výkon na štadióne Bilino Polje v Zenici pri triumfe tímu SR 1:0 nad domácim výberom Bosny a Hercegoviny v kvalifikácii o postup na MS 2014 vyslúžil pochvalu od trénera súpera Safeta Sušiča. Ten označil 23-ročného hráča gréckeho Olympiakosu Pireus za jedného z najnebezpečnejších futbalistov v spomenutom úspešnom vystúpení SR. Smerom dopredu si bez rešpektu dovolil v osobných súbojoch jeden na jedného obísť viacero kvalitných hráčov domáceho mužstva. "Myslím si, že sme predviedli jeden z najlepších výkonov, odkedy som ja v reprezentácii. Získali sme výborné tri body a stále 'žijeme'. Tréner nás dobre motivoval a nikto nepredviedol slabý výkon. Najmä v druhom polčase sme boli v strede poľa dôraznejší. Hrali sme veľmi rýchlo, využívali brejky a Viktor Pečovský dnešný fantastický výkon potvrdil gólom," zhodnotil Weiss ml. a pokračoval: "Vedeli sme, čo bude súper hrať. Domáci nastúpili ešte ofenzívnejšie, ako sme si mysleli. Možno čakali, že zápas sa pre nich bude vyvíjať lepšie. Prekvapili sme ich výbornou hrou a dúfam, že to zopakujeme aj v utorok doma v Žiline."

Slovákov v Zenici privítala búrlivá nálada tribún štadióna Bilino Polje, no nálada medzi fanúšikmi opadla s pribúdajúcim časom a definitívne ju "schladil" Viktor Pečovský víťazným gólom. "Vždy sa hrá lepšie pred ľuďmi. Verím, že podobná atmosféra bude aj doma a potešíme slovenského diváka," povedal mladý futbalista, ktorý sa dostal aj k zakončeniu. V 59. min unikol domácej defenzíve po spolupráci Adama Nemca s Marekom Hamšíkom, ale loptu poslal tesne vedľa bránky súpera. "Pri tejto akcii som už videl loptu v sieti. Škoda, že z toho nebol gól. Verím, že skórujem doma v utorok," dodal Weiss ml. po svojom jubilejnom tridsiatom zápase v seniorskom reprezentačnom drese. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies