Hrbatý chce vyrovnať bilanciu s Agassim: "Andre je obrovská značka"

NETKY.SK • 1 Október 2010, 11:58 • 2 min
Hrbatý chce vyrovnať bilanciu s Agassim: "Andre je obrovská značka"

Hrbatý chce vyrovnať bilanciu s Agassim: "Andre je obrovská značka"

slovakia

left justify in out

img

Legendárny americký tenista Andre Agassi zavíta na jeseň do Bratislavy. Víťaz ôsmich grandslamových turnajov odohrá 22. novembra o 19.00 v rámci 3. ročníka Tennis Classic v bratislavskom NTC exhibičný zápas proti Dominikovi Hrbatému. Pred dvomi rokmi mali fanúšikovia "bieleho športu" v Bratislave možnosť vidieť v akcii Petea Samprasa, teraz príde na Slovensko ďalšia bývalá svetová jednotka.
      "Som veľmi rád, že tohtoročným aktérom exhibície Tennis Classic bude jedna z najjagavejších hviezd svetového tenisu. Teší ma, že aj Domino bude súčasťou tohto zápasu a tak ako pred dovmi rokmi proti Samprasovi dokáže, že je veľký bojovník. Rokovania s Andrem boli dlhé, rozbehli sme ich už pred rokom. Andre prisľúbil účasť iba na dvoch podujatiach v Európe a je skvelé, že navštívi aj Slovensko. Zatiaľ nevieme, či príde aj so svojou manželkou Steffi Grafovou Exhibičný zápas sa bude hrať na dva víťazné sety, pri stave 1:1,  príde na rad Champions tajbrejk. Pripravujeme aj rôzne sprievodné akcie, detaily zverejníme v najbližších týždńoch. Pokiaľ ide o ceny lístkov, najlacnejšie budú od 29 eur. VIP-kové vstupenky budú stáť 165 eur. Lístky by mali byť v predaji už od budúceho týždňa," informoval hlavný organizátor Tennis Classic Roman Šmotlák.  
      Agassi odohral s Hrbatým počas aktívnej kariéry päť zápasov s bilanciou tri víťazstvá a dve prehry. Najpamätnejší bol ich semifinálový duel na parížskom Roland Garros v roku 1999, v ktorom Američan vyhral v štyroch setoch. Po finálovom triumfe nad Ukrajincom Andrejom Medvedevom Agassi zavŕšil kariérny Grand Slam a stal sa piatym hráčom v tenisovej histórii, ktorý získal titul na všetkých podujatiach veľkej štvorky. "Ani sám som netučil, že mám s Andrem negatívnu bilanciu 2:3. Spomínam si iba na štyri zápasy. Som rád, že budem mať možnosť vyrovnať stav. Viem, že je veľmi ťažké vybaviť takúto hviezdu a klobúk dolu pred slovenskými organizátormi, že sa im to podairlo. Je to úžasný úspech pre slovenský tenis i pre celý slovenský šport. Agassi je obrovská značka, populárny človek, ktorého ľudia "žrali" viac ako Samprasa či iných hráčov," povedal Hrbatý, ktorý sa na zápas s Agassim chce čo najlepšie pripraviť. "Určite pred exhibíciou absolvujem nejaký turnaj. Možno budem štartovať v kvalifikácii vo Viedni, v novembri by som si v NTC chcel zahrať môj posledný Ritro Slovak Open. Možno sa počas duelu s Agassim rozlúčim s kariérou, táto vec je zatiaľ otvorená," dodal Hrbatý.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies