Hráči univerzitných súťaží v americkom futbale a basketbale v USA nedostanú peniaze

NETKY.SK • 1 Október 2015, 11:05 • 2 min
Hráči univerzitných súťaží v americkom futbale a basketbale v USA nedostanú peniaze

NEW YORK - Federálny odvolací súd v USA zmaril plány na finančné odmeňovanie hráčov univerzitných súťaží v americkom futbale a basketbale.

slovakia

left justify in out

Využívanie mien, fotografií a podobizní vysokoškolských športovcov vo videohrách a v televízii je síce podľa odvolacieho súdu v šiestom obvode porušením ich práv, ale napriek tomu nedáva univerzitám nárok na vyplácanie 5000 amerických dolárov ročne.


"Rozdiel medzi poskytovaním kompenzácií študujúcim športovcom a ponúkaním financií bez priamej väzby na vzdelávanie považujeme za značný. Keď raz prekročíme túto hranicu, nebude v definovaní amatérskeho športu cesty späť," uviedol sudca Jay Bybee a prezident vysokoškolských súťaží NCAA Mark Emmert reagoval: "Z nášho pohľadu je to veľmi, veľmi vítané rozhodnutie."


NCAA sa odvolala proti verdiktu okresnej sudkyne Claudie Wilkenovej, ktorá v roku 2014 v kauze O'Bannon rozhodla, že univerzitní hráči amerického futbalu a najvyššej divízie basketbalu môžu, ale nemusia dostávať peniaze za užívanie ich mien, fotografií a podobizní, pričom tieto prostriedky budú ukladané na špeciálny fond s možnosťou výberu po ukončení štúdia.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies