Hospodárenie arcibiskupa Jána Sokola stále vyšetrujú

NETKY.SK • 16 Október 2013, 15:02 • 2 min
Hospodárenie arcibiskupa Jána Sokola stále vyšetrujú

TRNAVA – Vyšetrovanie prípadu, pri ktorom malo prísť na trnavskej arcidiecéze počas funkčného obdobia arcibiskupa Jána Sokola k zločinu skresľovania údajov hospodárskej a obchodnej evidencie, ešte nie je ukončené.

slovakia

left justify in out

Trestné stíhanie vo veci začal policajný vyšetrovateľ v decembri uplynulého roka. V týchto dňoch hovorca Krajskej prokuratúry v Trnave Mojmír Huna pre TASR uviedol, že "v rámci prípravného konania sú vykonávané procesné úkony za účelom náležitého objasnenia a zistenia skutkového stavu veci". Keďže  prípad nie je doposiaľ právoplatne uzavretý, nebude prokuratúra podľa jeho vyjadrenia poskytovať bližšie informácie.

Trestné oznámenie podala audítorka, ktorá preverovala hospodárenie v arcidiecéze. Podľa zistení médií mala prísť na niekoľko miliónov eur na desiatkach oficiálne nevedených bankových účtoch, nevýhodný prenájom pozemkov či prevod vyše 600.000 eur pre občianske združenie synovca Jána Sokola v Jacovciach. Za zločin skresľovania údajov hospodárskej a obchodnej evidencie hrozí trest tri až osem rokov väzenia. Sadzba môže byť ešte vyššia, ak bol spáchaný závažnejším spôsobom, teda dlhšie obdobie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies