Homola nebodoval v prvých pretekoch TCR v Bahrajne, skončil 13.

NETKY.SK • 16 Apríl 2017, 10:23 • 2 min
Homola nebodoval v prvých pretekoch TCR v Bahrajne, skončil 13.

SACHÍR - Slovenský automobilový pretekár Maťo Homola skončil v sobotňajších prvých pretekoch TCR International Series v Bahrajne na nebodovanom trinástom mieste.

slovakia

left justify in out

Podujatie je súčasť sprievodného programu Veľkej ceny Bahrajnu F1.

 

Najrýchlejší pilot kvalifikácie štartoval z poslednej pozície po treste za výmenu motora, na štarte zostal dlhšie ako jeho súperi, no stratu sa mu podarilo dohnať. Po tvrdom kontakte s Talianom Giannim Morbidellim sa obaja dostali do vyšetrovania stewardov, Homola sa vyhol trestu, ale už nemal k dispozícii výkon motora na svojom aute Opel Astra TCR. Najlepšie kolo v pretekoch mal takmer o 3,5 sekundy horšie než v kvalifikácii, v závere ho pri výjazde na cieľovú rovinku zaskočil dym v kabíne.

 

"Neboli to vydarené preteky, nemal som výkon, nemohol som útočiť. Na štarte to bola moja chyba, keďže som nútene vynechal druhý tréning, nemal som si kedy vyskúšať štartovací režim a spojku som podržal príliš vysoko. Nakoniec som ešte stratil aj dvanástu priečku na cieľovej čiare. Inžinieri nášho tímu DG Sport Compétition sa musia na auto pozrieť, verím, že v nedeľu to bude lepšie a získam body," uviedol Homola v tlačovej správe.

 

Druhé preteky sa na okruhu Sachír pôjdu v nedeľu o 12.00 h SELČ.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies