Hollandovmu poslancovi hrozí vylúčenie pre výlet do Sýrie

NETKY.SK • 26 Február 2015, 16:47 • 2 min
Hollandovmu poslancovi hrozí vylúčenie pre výlet do Sýrie

PARÍŽ - Francúzskemu vládnemu poslancovi hrozí vylúčenie zo strany prezidenta Françoisa Hollanda za vedenie delegácie, ktorá tento týždeň navštívila Sýriu a jej prezidenta Baššára al-Asada.

slovakia

left justify in out

Podľa štvrtkových slov predsedu strany Jeana-Christopha Cambadelisa išlo o odsúdeniahodnú aktivitu, keďže al-Asad "nie je autoritatívny diktátor, ale mäsiar". Cambadelis preto písomne Gérarda Bapta kontaktoval, predvolal si ho a prisľúbil jeho potrestanie za stretnutie s kritizovaným sýrskym lídrom. Jeho režim už takmer štyri roky odoláva povstaniu, ktoré si vyžiadalo desiatky tisíc obetí.

 

Štvorčlenná delegácia francúzskeho parlamentu v rámci niekoľkodňovej návštevy Sýrie v stredu rokovala s al-Asadom. Išlo pritom o prvý kontakt na danej úrovni od roku 2012, keď Paríž v súvislosti s občianskou vojnou zatvoril svoje veľvyslanectvo v Damasku a vyhlásil, že al-Asad ako prezident stratil akúkoľvek legitimitu. Francúzski zákonodarcovia z viacerých politických strán však pricestovali z vlastnej iniciatívy a ministerstvo zahraničných vecí krajiny ešte v utorok vyhlásilo, že nie sú jej oficiálnymi zástupcami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies