Hollande si uctil obete tragickej nehody v západnom Francúzsku

NETKY.SK • 27 Október 2015, 12:59 • 2 min
Hollande si uctil obete tragickej nehody v západnom Francúzsku

PARÍŽ - Francúzsky prezident Francois Hollande dnes v sprievode viacerých členov vlády pricestoval do mestečka Petit-Palais-et-Cornemps pri Bordeaux, aby sa zúčastnil na uctení si pamiatky 43 ľudí, ktorí prišli o život minulý piatok pri najtragickejšej dopravnej nehode za posledné roky vo Francúzsku.

slovakia

left justify in out

Na pietnom mieste, kde sa obrad uskutočnil, neboli podľa televízie BFMTV vystavené ani fotografie obetí, ani kvety či sviečky. Stalo sa tak na žiadosť pozostalých, ktorí si želali jednoduchý obrad bez spomínania mien obetí. Hollande vo svojom prejave príbuzným prisľúbil, že sa dozvedia pravdu o okolnostiach nehody a vyjadril im sústrasť. S krátkymi prejavmi predstúpili aj starostovia viacerých okolitých obcí, pričom mnohých z nich sa tragédia dotkla osobne.

 

Miesto, kde sa smútočný obrad odohral, sa podľa agentúry DPA nachádza neďaleko ostro rezanej zákruty pri obci Puisseguin, v ktorej sa autobus prepravujúci dôchodcov na jednodňový výlet zrazil s nákladným autom idúcim v protismere. Prokurátor Christophe Auger v pondelok oznámil, že príčinou nehody mohol byť únik pohonných hmôt z rezervnej nádrže kamióna prerazenej zrejme kusom kovu. Obe vozidlá následne zachvátil požiar. Tragédiu prežilo len osem ľudí. Identifikácia obetí by sa podľa Augera mala skončiť do dvoch týždňov. Spresnil, že príbuzným bude čoskoro k dispozícii vládou vymenovaný koordinátor, ktorý ich bude pravidelne informovať o vývoji vyšetrovania.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies