Hollande: Investičný fond EÚ potrebuje viac peňazí

NETKY.SK • 27 November 2014, 17:04 • 2 min
Hollande: Investičný fond EÚ potrebuje viac peňazí

PARÍŽ - Nový fond na podporu investícií v Európskej únii potrebuje viac peňazí, než navrhuje Európska komisia (EK).

slovakia

left justify in out

Uviedol to vo štvrtok francúzsky prezident Francois Hollande. Vytvorenie Európskeho fondu pre strategické investície (EFSI), ktorý by mal v nasledujúcich rokoch zmobilizovať investície vo výške aspoň 315 mld. eur a naštartovať tak ekonomiku EÚ, ohlásil v stredu predseda komisie Jean-Claude Juncker. 

 

Komisia predpokladá zriadenie fondu k júnu budúceho roka. Jeho základom má byť záruka vo výške 21 mld. eur z rozpočtu EÚ a Európskej investičnej banky (EIB). Prostriedky v navrhovanej výške podľa francúzskeho prezidenta nepostačujú a "zdroje (programu) treba navýšiť", povedal Hollande. Francúzsko patrí dlhodobo medzi stúpencov vyšších verejných investícií v EÚ. Výzvy ľavicovej vlády v Paríži sa však stretávajú s odporom najmä v Nemecku, ktoré označuje za priority rozpočtovú zodpovednosť a reformy. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies