Hollande a Merkelová označili verbálne útoky Turecka za neprijateľné

NETKY.SK • 16 Marec 2017, 16:50 • 2 min
Hollande a Merkelová označili verbálne útoky Turecka za neprijateľné

PARÍŽ - Diplomatická roztržka niektorých členských krajín Európskej únie s Tureckom bola dnes predmetom telefonátu francúzskeho prezidenta Francoisa Hollanda a nemeckej spolkovej kancelárky Angely Merkelovej.

slovakia

left justify in out

Obe strany pri tejto príležitosti označili za "neprijateľné", že Turecko spomína v súvislosti s konaním Holandska a Nemecka "nacistické praktiky" len preto, že obe krajiny majú výhrady voči realizácii kampane pred tureckým referendom medzi krajanmi žijúcimi na území týchto štátov.

Francúzsko, ako vyplýva z vyhlásenia Elyzejského paláca, ubezpečilo Nemecko o solidarite rovnako ako všetky ďalšie členské štáty Únie, ktorým sa dostalo z krajiny polmesiaca označenia za "nacistické" alebo "fašistické".

Obaja štátnici sa dohodli, že podujatia súvisiace s referendom, ktoré sa v Turecku uskutoční o prípadnom zavedení prezidentského systému 16. apríla, sa na území Francúzska a Nemecka budú môcť konať pri maximálne prísnom rešpektovaní legislatívy daného štátu.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies