Holandskú kráľovnú Máximu museli hospitalizovať

NETKY.SK • 30 Október 2015, 11:19 • 2 min
Holandskú kráľovnú Máximu museli hospitalizovať

AMSTERDAM - Holandská kráľovná Máxima skončila v stredu ráno pre nezlepšujúci sa zdravotný stav v nemocnici. Rodáčke z argentínskeho Buenos Aires diagnostikovali zápal obličiek, ktorý sprevádzali niekoľkodňové horúčky a bolesť chrbta.

slovakia

left justify in out

"Najprv sme si mysleli, že je to chrípka. Ukázalo sa však, že ide o zápal obličiek," prezradil jej manžel, monarcha Viliam Alexander.

 

Holandský kráľovský pár bol tento týždeň na oficiálnej návšteve Číny, ktorú musela panovníčka predčasne ukončiť. Štyridsaťštyriročná Máxima sa snažila svoju chorobu neprezradiť, čo potvrdzuje jej prítomnosť na pondelňajšom slávnostnom bankete s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom. Napriek antibiotickej liečbe sa jej stav nezlepšoval, čo v utorok viedlo k nariadeniu odborníkov, aby sa vrátila do Holandska. Momentálne sa zotavuje v nemocnici Bronovo v Haagu a podľa slov Viliama Alexandra je v stabilizovanom stave. "Videl som fotografie a hovoril som s ňou. Je v poriadku," prezradil 48-ročný panovník.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies