Holandsko v Poľsku s prvými prejavmi rasizmu

NETKY.SK • 8 Jún 2012, 11:51 • 2 min
Holandsko v Poľsku s prvými prejavmi rasizmu

Holandsko v Poľsku s prvými prejavmi rasizmu

slovakia

left justify in out

img

Holandskú futbalovú reprezentáciu privítali fanúšikovia v Poľsku "pozitívne" a "v dobrej atmosfére". Informovali o tom organizátori turnaja EURO 2012, ktorý sa uskutoční od 8. júna do 1. júla v Poľsku a na Ukrajine. Tieto tvrdenia sú však v rozpore s so sťažnosťami kapitána holandského tímu, podľa ktorého počas otvoreného tréningu v Krakove vydávali priaznivci smerom k hráčom tmavej pleti zvuky pripomínajúce opicu.
      "Všetci zdôrazňujú skutočnosť, že prijatie bolo pozitívne. Bolo tam približne 24.000 ľudí, ktorí reagovali veľmi dobre. Atmosféra bola mimoriadne dobrá," uviedol za vedenie spoluorganizátorov podujatia Marcin Herra.
      Ak podľa ministerky športu Joanny Muchovej prišlo k nejakým negatívnym pokrikom, bolo to z tábora holandských priaznivcov. Kapitán "Oranjes" Mark van Bommel uviedol pre periodikum De Telegraaf, že nebude tolerovať "rasistické narážky" a požiada rozhodcu, aby proti nim zasiahol. Podľa jeho slov vydávali diváci počas stredajšieho otvoreného tréningu v Krakove na adresu hráčov tmavej pleti opičie zvuky.
      Na nebezpečenstvo rasizmu upozorňoval v dokumente odvysielanom na stanici BBC aj bývalý anglický reprezentant Sol Campbell. Ten odporučil fanúšikom zostať doma a necestovať do dejísk európskeho šampionátu.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies