Holandskí súdni znalci identifikovali už 127 tiel havárie letu MH17

NETKY.SK • 15 August 2014, 15:48 • 2 min
Holandskí súdni znalci identifikovali už 127 tiel havárie letu MH17

BRUSEL/AMSTERDAM - Holandskí súdni znalci identifikovali celkovo už 127 obetí spomedzi 298 ľudí, ktorí sa nachádzali na palube lietadla spoločnosti Malaysia Airlines, zostreleného nad východnou Ukrajinou.

slovakia

left justify in out

Úrady oznámili, že 20 ďalších rodín bolo informovaných o potvrdení telesných pozostatkov ich príbuzných.
     

Holandská televízna stanica NOS vo štvrtok večer spresnila, že medzi 20 novými identifikovanými obeťami je 15 z Holandska. Prvú známu obeť už eviduje aj Austrália. Spomedzi obetí leteckého nešťastia bolo, okrem Holanďanov, najviac identifikovaných občanov Malajzie. Úrady už oznámili, že 16 identifikovaných tiel Malajzijčanov bude prevezených do Kuala Lumpur na budúci piatok 22. augusta, pričom na smútočnom ceremoniáli sa zúčastní aj malajzijský premiér Najib Razak.
     

Zmiešaný tím vyšetrovateľov z Holandska, Austrálie a Malajzie musel pred týždňom opustiť miesto pádu lietadla v dôsledku bojov medzi proruskými separatistami a ukrajinskými silami. Holandská vláda vyjadrila nádej, že tímy vyšetrovateľov sa vrátia na miesto činu, len čo sa situácia v teréne zlepší.
     

Holandskí experti vyšetrujúci príčiny leteckého nešťastia v pondelok 11. augusta oznámili, že by mohli predložiť predbežnú správu "o niekoľko týždňov".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies