Holandská polícia naďalej zasahuje proti demonštrantom

NETKY.SK • 13 Marec 2017, 11:21 • 2 min
Holandská polícia naďalej zasahuje proti demonštrantom

AMSTERDAM - Holandská polícia zasahovala v noci nadnes proti Turkom demonštrujúcim v Amsterdame po udalostiach zo soboty, keď Holanďania neumožnili členom tureckej vlády, aby v rámci kampane pred aprílovým referendom v Turecku vystúpili pred svojimi krajanmi.

slovakia

left justify in out

Obyvatelia tureckého pôvodu protestovali najskôr pokojne, okolo 23.00 h sa však zhromaždilo približne 250 demonštrantov na námestí v západnej časti mesta, odkiaľ následne hlásili výtržnosti. Niektorí z prítomných ohadzovali poriadkové sily kameňmi, načo policajti proti nim zasiahli vodnými delami a obuškami.

 

 

 

Polícia dnes v skorých ranných hodinách oznámila, že v súvislosti s týmito výtržnosťami zatkla šesť osôb. Situácia v iných holandských mestách bola podľa nej pokojná. Vzťahy medzi Tureckom a Holandskom dospeli cez víkend k otvorenej roztržke. Holandská vláda totiž zabránila tureckému ministrovi zahraničných vecí a ministerke pre záležitosti rodiny osloviť svojich krajanov v Rotterdame v súvislosti s referendom o kontroverzných zmenách v tureckej ústave.

 

V Holandsku žije približne štvrť milióna Turkov, ktorí môžu v tureckom referende hlasovať. Tureckí predstavitelia po zamietnutej agitácii pohrozili Holandsku sankciami. Holandská vláda vzhľadom na terajšie napätie vo vzťahoch s Ankarou sprísnila svoje varovania pre ľudí cestujúcich do Turecka. 

 

Podľa internetovej stránky holandského ministerstva zahraničných vecí by sa mali turisti z Holandska vyhýbať v Turecku väčším zhromaždeniam; od samotných ciest do Turecka však Holanďanov neodrádza.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies