Hokejisti Zvolena porazili Poprad, Skalica vyhrala nad Košicami

NETKY.SK • 5 Október 2013, 08:13 • 2 min
Hokejisti Zvolena porazili Poprad, Skalica vyhrala nad Košicami

BRATISLAVA - Hokejisti Zvolena zvíťazili nad Popradom 3:2. S rozdielnou štartovacou parketou nastúpili obe mužstvá na zápas, hostia s pozitívnou ťahajúci šnúru štyroch víťazných zápasov, domáci s tromi nadväzujúcimi prehrami.

slovakia

left justify in out

Zvolenčania si spočiatku zobrali bilanciu vlaňajšej sezóny k srdcu, ked šesťkrát pokorili 'kamzíkov' a schuti začali dobýjať bránku Sidora. Príliš sa im to však nedarilo, šance M. Juríka a Podkonického vyšli nazmar a skóre sa tak otvorilo na opačnej strane.

Prudká strela Kuraliho v 13. min pri hre štyroch na štyroch skončila v sieti, našťastie pre domácich, rovnakou mincou cez brániaceho Lapšanského odpovedal v presilovke v 15. min Mucha. Pod Pustým hradom preriedené divácke tribúny presne odhaľovali zašlú slávu majstra, ktorý síce 'dupal' naplno, už aj s takmer uzdraveným M. Chovanom, no na skóre sa ich snaha prejavovala len poskromne. V druhej tretine zodvihol zástavu 'rytierov' Brabenec v 35. min, keď po strele Podkonického, ktorú Sidor len vyrazil, stál na správnom mieste pred úplne odkrytou bránkou. 

Popradčania ani zďaleka nepripomínali mužstvo s visačkou najproduktívnejšieho v extralige, v 24. min Paukovčekov nájazd Šimko vykryl, v 28. min nastrelil Nagy bočnú žŕdku a v 31. min spálil v presilovke tutovku T. Sýkora. V tretej tretine roztočili na chvíľu hostia kolotoč v útočnej tretine a keď sa z tlaku Zvolenčania vymanili, hneď aj skórovali. V 43. min mohli góly padnúť už z hokejoch Brabenca a Podkonického, do tretice bol úspešný až Podkonický, úplne voľný pred Sidorom. Keď už sa zdalo, že zápas vyústi do pokojného záveru, po hrubej chybe domácich znížil zblízka Lapšanský a zrodila sa dráma s 15-sekundovou power-play hostí. 

Výsledok:
HKM Zvolen - HK Poprad 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
Góly: 15. Mucha, 35. Brabenec, 43. Podkonický - 13. Kurali, 55. Lapšanský. Rozhodcovia J. Konc - Sčensný, Smrek, vylúčení 4:4, presilovky 1:0, v oslabení 0:0, 1110 divákov.

Hlasy po zápase:
Dušan Kapusta, asistent trénera Zvolena: "Pre nás ťažký zápas, tlak na mužstvo bol veľmi veľký. Zahrala nám najmä prvá päťka, no všetci hráči išli na maximum. Poprad nehral zle, bol to jeden z dobrých zápasov a my sa teraz už musíme sústrediť na ďalšie kolo, na premieňanie šancí a na víťazstvá aj o viac ako jeden, dva góly."

Vladimír Turan, asistent trénera Popradu: "Rozpačitý výkon po štyroch víťazstvách, zápas nám nevyšiel. V prvej tretine sme hrali nemastno-neslano, puk sme dlhšie neudržali na hokejkách. V druhej tretine sme dvakrát išli sami na bránkara a tretia bola podľa našich predstáv len od desiatej minúty, a to bolo neskoro. Skončila nám víťazná šnúra, domácim sme našou hrou prakticky darovali víťazstvo."

Andrej Podkonický, autor jedného gólu Zvolena: "Konečne, aj nejaké góly sme dali, síce ťažko, no padlo nám to, mne i Kamilovi Brabencovi po dlhšom čase. Išli sme za víťazstvom, minulý zápas sme dobre hrali, no v tretej tretine nás postihol útlm, teraz sme výkon udržali. Hádam svitá na lepšie časy, cestujeme do Košíc, musíme odmakať celý zápas, hrať jednoduchšie a viac strieľať."

Michal Chovan po dlhom zranení a po svojej premiére v sezóne: "Som rád, že to prišlo a že som nastúpil vo víťaznom zápase, mužstvo hralo super a výsledok sa musel dostaviť. Ešte mal môj výkon ďaleko od štandardu, aký som hrával, cítil som deficit, kondičný a najmä herný, dúfam, že sa do toho rýchlo dostanem. Pýtali sa ma pred zápasom, či budem môcť nastúpiť, cítil som sa dobre, lekár povedal, že môžem a ja som vydržal celý zápas."

MsHK Žilina - HC'05 Banská Bystrica 1:4 

Prvú tretinu súboja Žiliny s Banskou Bystricou ovplyvnili početné vylúčenia. V hosťujúcej presilovke o dvoch hráčov to skúšal z dobrých pozícií najmä Saracino, ale Laco bol pozorný. Na opačnej strane sa pri rovnakej výhode nepresadil Klouda. V 11. minúte išli do vedenia zverenci Vladimíra Országa. Kafka si s ľahkosťou obhodil Leška a jeho zrazená strela skončila za prekvapeným Lacom. Žilina v ďalšom priebehu rozprúdila ofenzívny kolotoč. Buc sám pred Kalembom nastrelil iba žrď, ale v 15. minúte už Šterbákov pokus po rýchlej akcii domácich prepadol za chrbát amerického gólmana.

Prostrednú časť hry začali lepšie Bystričania, keď unikol Macík, kľučkou si položil Laca a zasunul puk do siete. V početnej výhode piatich proti trom vyprodukovali hostia zdrvujúci tlak, počas ktorého domáci brankár predviedol niekoľko vynikajúcich zákrokov a udržal svoj tím s najtesnejším mankom. V polovici duelu mohol vyrovnať Drevenák, ale jeho tvrdú strelu Kalemba vyrazil. Žilinčania neskôr prevzali iniciatívu, v priebehu jednej minúty sa rútili na bránu Buc a Filip Novák, ani jeden z nich však nedokázal nájsť recept na súperovho gólmana. Pätnásť sekúnd pred sirénou sa v presilovke medzi kruhmi uvoľnil Meland a popod brvno zvýšil na rozdiel dvoch gólov.

Do tretieho dejstva vstúpili domáci tlakom. Dornič v početnej výhode nastrelil len konštrukciu brány, Linet po spolupráci s Macejkom zasa zakončil do Kalembu. V 47. minúte tesne po skončení presilovky našiel Heizer krížnou prihrávkou Kafku a ten nemal problém poslať puk do odkrytej časti brány. Od tohto priebehu Bystričania už len kontrolovali vývoj duelu a bez väčších ťažkostí a s prispením spoľahlivého Kalembu doviedli zápas do víťazného konca.

Výsledok:
MsHK DOXXbet Žilina - HC'05 Banská Bystrica 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Góly: 15. M. Šterbák - 11., 47. Kafka, 23. Macík, 40. Meland. Rozhodovali: Lauff - Jobbágy, Rovenský, vylúčení: 7:7 presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 1235 divákov

Hlasy po zápase
Jan Neliba, tréner Žiliny: "Hneď na úvod by som pochválil brankára hostí, pretože on bol rozhodujúcim faktorom. V druhej tretine sme si vypracovali viacero vyložených šancí, vrátane niekoľko samostatných nájazdov, a mali sme vyrovnať. Súhlasím, že gól do šatne na 3:1 bol rozhodujúci. Bystrica potom hrala to, čo potrebovala. My sme už nemali mentálne na to výsledok zvrátiť, hoci hráči chceli."

Miroslav Chudý, asistent trénera Banskej Bystrice: "Dnes nám oproti posledným zápasom chýbala ľahkosť v pohybe a v kombinácii, ale paradoxne sme dokázali zvíťaziť. Bojovali sme, chlapci išli jeden za druhého. Pomohol nám gól do šatne na 3:1, ktorý bol dôležitým momentom. V tretej tretine sme sa stiahli, vykrývali sme stredné pásmo a zamerali sme sa na defenzívu. Umnou hrou sme dotiahli výsledok do víťazného konca. Pomohol nám výborným výkonom brankár Kalemba, ale pochváliť musím všetkých hráčov za bojovnosť, pretože v Žiline sa vyhráva ťažko. Tieto tri body si veľmi ceníme."

HK 36 Skalica - HC Košice 2:1

V skalickej Hant Aréne sa stretli dve vedúce mužstvá tabuľky. Zápas sa začal vo svižnom tempe, útoky sa striedali na oboch stranách. Do výraznej šance sa dostal Kutálek, no vyťažil z toho len výhodu presilovej hry. Hostia pohrozili Chovanom, no gól prišiel až v 14. minúte, keď Bartoš potiahol puk a blafákom prekonal ležiaceho Lipovského. Vzápätí sa Skaličania usadili pred Hýlakovou bránkou a po Vyrúbalíkovej strele bolo vyrovnané.

V druhej tretine boli na začiatku iniciatívnejší Košičania, dostali sa do niekoľkých sľubných šancí, no udrelo na druhej strane, keď po vhodenom buly sa dostal k puku Vyrúbalík a jeho delovka dostala domácich do vedenia. V nasledujúcich minútach Skaličania povzbudení gólom hrali rýchly a obetavý hokej, dostávali sa i do šancí, no tie priam trestuhodne spaľovali. V závere sa Košičania vymanili z tlaku, začali útočiť, no ich strelecká muška vyšla tiež naprázdno.

Na úvod tretej tretiny si hostia vytvorili tlak. Mali i výhodu presilovej hry, v ktorej pozabudli na Šátka, ktorého zastavili len faulom. V ďalších minútach Košičania zvyšovali tlak pred bránkou Lipovského bolo horúco, no ten s prehľadom tieto situácie riešil. V závere tretiny Košičania v hre bez brankára sa snažili o vyrovnanie stavu, no Skaličania disciplinovanou hrou v obrane zápas dotiahli do víťazného konca.

Výsledok:

HK 36 Skalica - HC Košice 2:1 (1:1, 1:0, 0:0)
Góly: 16., 23. Vyrúbalík - 14. Bartoš. Rozhodovali: Stano - P. Šefčík, Výleta, vylúčení: 2:3, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 1779 divákov

Hlasy po zápase
Josef Turek, tréner Skalice: "Súhlasím s kolegom. V prvej tretine sa to rozbiehalo. Druhá tretina však bola parádna. V tretej tretine nás Košice zo začiatku uzamkli, vytvorili si značný tlak, ktorý sme húževnatou obrannou hrou ustáli. Podržal nás Lipovský a so šťastím sme to zvládli."

Anton Tomko, tréner Košíc: "Myslím, že až na úvodnú tretinu sa hral dobrý hokej. V druhej tretine sa hra zrýchlila, šance sa spálili na oboch stranách. Urobili sme chybu pri vhadzovaní a inkasovali gól. Keď chceme vyhrávať musíme streliť viac gólov. Treba vyzdvihnúť brankárov na oboch stranách".

Dukla Trenčín - MHC Mountfield Martin 3:2 pp a sn

V 6. minúte sa k odrazenému puku dostal Themár, no z ľavého kruhu ho neprepasíroval za Lašáka. Hosťom uškodili tri vylúčenia v úvodnej desaťminútovke, pričom z druhého z nich inkasovali gól. V 7. minúte najskôr Petrovický tesne minul, následne však prihral Lintnerovi, ktorý pod hornú žŕdku otvoril skóre stretnutia. Domácich tento gól naštartoval a Komínek mieril v ďalšej šanci len tesne vedľa. V 17. minúte bol faulovaný Marek Kalus, z trestného strieľania na Šúreka nevyzrel. V závere úvodnej časti hry skúšal šťastie ešte Rusnák, jeho strela z medzikružia však našla len pripravenú lapačku gólmana Šúreka.

Martinčania po prestávke pridali na obrátkach. V polovici zápasu našiel Murček zadovkou kapitána Berana a ten prudkou strelou opečiatkoval hornú žŕdku. V 34. minúte už strela Tupého skončila za chrbtom brankára Lašáka, ktorý nič nevidel. O minútu mohol strhnúť vedenie na domácu stranu Pavlikovský, ktorý zostal voľný medzi kruhmi, no Šúrek ho vychytal. Hosťom sa obrat podaril v priebehu dvoch minút, keď Važanovu strelu tečoval pred Lašákom Fujerík.

V záverečnej časti hry sa nepodarilo pridať tretí gól hostí Važanovi, po ňom následne neuspel ani kapitán Martinčanov Beran. Trenčania ich nedôslednosť v zakončení potrestali v 46. minúte, keď šikovnú prihrávku od Komíneka zúročil Rastislav Pavlikovský na vyrovnávajúci gól. O dve minúty nato mohol prvý útok Dukly pridať aj tretí gól, no Petrovického zakončenie v sieti neskončilo. Rozuzlenie vyrovnaného zápasu priniesli nakoniec až samostatné nájazdy, v ktorých bol ako jediný úspešný Pavlikovský. 

Výsledok: 

Dukla Trenčín - MHC Mountfield Martin 3:2 pp a sn (1:0, 0:2, 1:0 - 0:0, 1:0)
Góly: 7. Lintner, 46. Pavlikovský, roz. nájazd Pavlikovský - 34. Tupý, 37. Fujerík. Vylúčení: 3:4, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Novák – Brath, Tvrdoň, 842 divákov

Hlasy po zápase
Roman Chatrnúch, asistent trénera Trenčína: "Uvedomovali sme si dôležitosť tohto zápasu a tomu sme podriadili aj našu taktiku. Stretnutie sme začali dobre, v prvej tretine sme však zo šancí vyťažili iba jediný gól. Po inkasovanom góle v druhej časti sme sa nepochopiteľne dostali do herného kŕča. V prestávke pred treťou tretinou bola v šatni menšia búrka, po ktorej sa naša hra už zlepšila a dokázali sme vyrovnať. Samostatné nájazdy na konci zápasu už vždy bývajú vabank, ale podarilo sa nám ich zvládnuť lepšie."

Daniel Babka, tréner Martina: "V prvej tretine nás pribrzdili oslabenia, takže sme sa nevedeli dostať do tempa. V druhej časti sme si dokázali vynútiť tlak, pričom okrem dvoch strelených gólov sme nevyužili aj ďalšie dobre šance. Tretiu tretinu sme hrali trochu ustráchane a Trenčín dokázal vyrovnať. V predĺžení sme nepremenili jednu či dve veľmi dobré príležitosti a keďže v samostatných nájazdoch sme nedokázali streliť gól, nemohli sme v celkovom sumári tohto zápasu uspieť."

ŠHK 37 Piešťany - HK Nitra 3:2 pp a sn

Už v druhej minúte sa natlačil pred Tomeka Bača, ale piešťanský brankár sa "vytiahol". Na opačnej strane odpovedal Melichárek, ale aj Kristan ukázal časť z svojho umenia. V 7. minúte vybojoval v oslabení puk Chrenko, ale H. Ručkay nepremenil svoj samostatný nájazd. V 10. minúte opäť v oslabení zasekol Tománek Hrušku, ale Tomek naďalej kraľoval. V 11. minúte napálil Drgoň iba do hradby tiel, puk sa odrazil ku Kováčikovi, ktorý rovnako v samostatnom nájazde na Tomeka nevyzrel.

V druhej časti hrala Nitra presilovku a v 25. zachytil puk Stumpel, posunul Tománkovi, ktorý vrátil pod seba a strelu od modrej premenil na gól König - 0:1. Nitra po góle ovládla ľad, ale druhého gólu sa nedočkala. Práve naopak, v oslabení mohli udrieť dvakrát domáci. Vyrovnať sa im nepodarilo ani v nájazde dvaja na jedného a tak sa puku zmocnil Melichárek, ktorý s ním obkorčuľoval bránku, prihral pred bránku na Salijiho, ktorý už nemal problém zakončiť 1:1. V závere tretiny podržal domácich počas nitrianskej presilovky niekoľkým zákrokmi Tomek.

Okamžite v úvode tretej časti vybojoval puk za bránkou Novák, „prepasíroval“ ho pred bránku na Kováčika, ktorý opäť dostal Nitru do vedenia – 1:2. V 52. minúte predviedli domáci ukážkovú kombináciu na jeden dotyk, dostali sa až pred brankára Kristana ale J. Ručkay nepochodil. Dočkal sa v 54. minúte, kedy Hruška nahodil puk z vlastnej polovice, Kristan ho nedostatočne pokryl a J. Ručkay vyrovnal. V závere tretej často predviedli obaja brankári zákroky z kategórie zázračných, a tak nasledoval predĺženie. 

V predĺžení gól nepadol, hoci Románkovej strele do siete zabránila hosťujúca hokejka a Chrenkov teč letel tesne vedľa. V nájazdoch už boli úspešní domáci. Tomek si najskôr poradil s Novákom, načo Lelkeš odpovedal gólom. Z hosťujúceho mužstva nepochodil Chrenko a Saliji potvrdil dva body. 

Výsledok:

ŠHK 37 Piešťany – HK Nitra 3:2 pp a sn (0:0, 1:1, 1:1 – 0:0, 1:0)
Góly: 34. Saliji, 54. J. Ručkay - 25. König, 42. Kováčik. Rozhodovali: Štefík, Kubuš - Kacej, Tvrdoň, vylúčení: 4:4, presilovky: 0:1, oslabenia 0:0, 1610 divákov

Hlasy po zápase
Roman Sýkora, asistent trénera Piešťan: "Ťažko sa mi hodnotí zápas. Dve tretiny sme takmer neboli na ľade a môžeme ďakovať iba Tomekovi, že sme neprehrávali vyšším rozdielom. Dali sme šťastný vyrovnávajúci gól na 2:2 a záverečných desať minút sa z našej strany už podobalo na hokej. Nájazdy sú lotéria. Dnes nevyhral lepší, ale šťastnejší, taký je šport."

Antonín Stavjaňa, tréner Nitry: "Podali sme zodpovedný výkon, obrana pracovala dobre. Myslím si, že sme sa vyvarovali aj zbytočných chýb. Za našu aktivitu sme si zaslúžili bod naviac. Víťazstvo by mužstvo určite psychicky pozdvihlo, ale nič sa nedá robiť. Musíme pracovať ďalej".

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies