Hokejisti Martina prehrali na domácom ľade s dvadsiatkou 2:4

NETKY.SK • 11 Október 2013, 08:16 • 2 min
Hokejisti Martina prehrali na domácom ľade s dvadsiatkou 2:4

MARTIN - Hokejisti MHC Mountfield, rovnako ako pred rokom, aj teraz podcenili slovenskú dvadsiatku. V úvode sa nechali učičíkať, že sa im nemôže nič stať, keď Važan v 2. minúte opečiatkoval žŕdku.

slovakia

left justify in out

Už o minútu však prehrávali, presadil sa hosťujúci útočník Koyš. Domáci akoby toto varovanie nebrali vážne a o 14 sekúnd prehrávali už o dva góly, Šúreka dokázal prekonať Rzavský. Tréner Daniel Babka si vzal oddychový čas, ale ani ten nepomohol. V 6. minúte mohol prehrávať Martin už o tri góly, keď Tupý na bránkovej čiare zastúpil Šúreka a zachytil strelu Koyša. Situáciu si hlavný rozhodca overoval aj na videu, ktoré potvrdilo zákrok pred hranicou znamenajúcou gól. Na druhej strane sa z protiútoku presadil Galamboš a znížil - 1:2. O sedemnásť sekúnd sa však skóre opäť menilo, keď sa zblízka trafil Minárik. Martinskí tréneri sa následne rozhodli k výmene brankárov, namiesto Šúreka prišiel Dzubina. 

Zverenci trénera Ernesta Bokroša dostali krídla a aj v ďalšom priebehu boli vždy skôr pri puku. Dôsledne obsadzovali domácich hokejistov a tí sa nevedeli presadiť. V 21. minúte odvrátil nebezpečenstvo Dzubina po strele Gašpara. Martin potom pridal, ale Sabol bol na mieste pri pokusoch Ďatelinku, Berana či Fujeríka. V 35. minúte tak dokumentoval dobrý výkon mladíkov Gašpar štvrtým gólom. 

Ani v tretej tretine sa obraz hry príliš nezmenil. Reprezentanti hrali umne a dlho domácich do ničoho nepúšťali. Až v závere hral Martin tak, ako mal hrať od začiatku. Galamboš trafil v 52. minúte do žŕdky a Beran o päť minút neskôr aspoň skorigoval výsledok. Dvadsiatka si zaknihovala cenné víťazstvo a z Turca vezie tri body.

MHC Mountfield Martin - HK Orange 20 2:4 (1:3, 0:1, 1:0)

Góly: 6. Galamboš, 57. Beran - 3. Koyš, 4. Rzavský, 7. Minárik, 35. Gašpar. Zmeny: Dzubina (Martin) od 7. minúty za Šúreka. Vylúčení: 5:4, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Štefík - Holienka, Sčensný, 700 divákov

MHC Mountfield Martin: Šúrek - Novotný, Tupý, Matejka, Ďatelinka, Imrich, Brcko, Fillo, Pacalaj - Markovič, Beran, Zlocha - Themár, Galamboš, Važan - Jurášek, Fujerík, Cíger - Perniš, Dírer, Žáčik 

HK Orange 20: Sabol - Gachulinec, Luža, Rusina, Palovič, Černák, Valjent, Bačik, Predajniansky - Rzavský, Gašpar, Horanský - Tibenský, Kolena, Minárik - Skalický, Mlynčár, Šimun - Koyš, Rehák, Horvát

Hlasy po zápase:

Daniel Babka, tréner Martina: "Nezačali sme zle. V úvode sme mali dve šance, no gól sme z nich nevyťažili. Naopak, rýchlo sme inkasovali a úvod tak dopadol pre nás katastrofálne. Zápas si potom hráči prehrali najmä v hlavách. V poslednej tretine sme sa snažili skorigovať výsledok, ale strelili sme len jeden gól. Musíme sa z toho otriasť, keďže nás čaká v piatok zápas so Skalicou."

Ernest Bokroš, tréner HK Orange 20: "Sme naozaj spokojní s výsledkom aj predvedenou hrou. Zásluhu má na tom skvele chytajúci Sabol, no pochváliť musím aj obrancov, aj útočníkov. Strelili sme štyri góly a celá orgánizácia hry nám fungovala. V závere nás síce Martin zatlačil, ale chlapci to ustáli a udržali zaslúžené víťazstvo."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies