Hoenessa po zatknutí prepustili na päťmiliónovú kauciu

NETKY.SK • 24 Apríl 2013, 08:06 • 2 min
Hoenessa po zatknutí prepustili na päťmiliónovú kauciu

BERLÍN - Prezident už istého bundesligového šampióna Bayernu Mníchov Uli Hoeness priznal, že sa dopustil vážnej chyby, keď zanedbal svoje daňové povinnosti spojené s hotovosťou uloženou na účte vo švajčiarskej banke.

slovakia

left justify in out

Škandál prepukol počas víkendu, keď nemecké médiá referovali, že prvý muž najúspešnejšieho futbalového klubu v krajine sa v januári dobrovoľne prihlásil príslušným úradom, aby napravil svoje zlyhanie. Prípad otriasol dokonca aj politickou scénou, stredoľavá opozícia vyčíta kancelárke Angele Merkelovej, že kryje veľké daňové úniky. 

"Uvedomil som si, že som spravil vážnu chybu. Snažil som sa napraviť ju aspoň tým, že som sa dobrovoľne prihlásil. Chcem mať čistý štít. Zákon mi to umožňuje," povedal prezident Bayernu pre týždenník Sport Bild. 

Hoeness sa spoliehal na uzavretie daňovej dohody medzi Nemeckom a Švajčiarskom, podľa ktorej by všetko vyriešila jednorazová anonymná úhrada. Opozícia však hlasovanie o dohode zablokovala. 
Na švajčiarsky účet si Hoeness ukladal príjmy z úspešného podnikania vo výrobe údenín. Podľa médií už štátu dodatočne zaplatil približne 6 miliónov eur. 

Nemecké médiá v utorok podvečer informovali, že Hoeness pred mesiacom polícia dočasne zatkla a následne prepustila na kauciu vo výške 5 miliónov eur. Polícia prehľadala dom prezidenta Bayernu ešte 20. marca. Podľa podmienok kaucie sa Hoeness musí dvakrát týždenne hlásiť na policajnej stanicu. Informuje o tom Süddeutsche Zeitung.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies