Hodnota Bitcoinu môže do roku 2030 extrémne rásť

NETKY.SK • 23 Jún 2017, 09:27 • 2 min
Hodnota Bitcoinu môže do roku 2030 extrémne rásť

NEY YORK – Bitcoin sa stáva nepopierateľnou súčasťou života pre čoraz viac ľudí. Jeho aktuálna hodnota 2.700 amerických dolárov je už teraz extrémne vysoká v porovnaní s konvenčnými menami. Do roku 2030 však môže ešte dramaticky rásť!

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

V uplynulých rokoch je Bitcoin stále jasným lídrom v nadobúdaní hodnoty a to medzi kryptomenami aj klasickými svetovými menami. Takmer z nuly postupne rástol až po súčasných 2.700 USD, čím sa nemôže pochváliť žiadna iná mena na svete. Podľa prognóz popredných odborníkov však ešte ani zďaleka nedosiahol svoj plný potenciál. Je o tom presvedčený jeden z prvých investorov Snapchatu Jeremy Liew a rovnako aj Peter Smith, ktorý je výkonným riaditeľom spoločnosti Bitcoin.

 

Ich predpovede počítajú so scenárom, že do 13 rokov by hodnota jedného Bitcoinu mohla byť až závratných 500.000 dolárov! Celosvetový záujem o Bitcoin neustále rastie a to vďaka rôznym faktorom.

 

 

Bitcoin ako lacná alternatíva medzinárodných transakcií

 

Počet medzinárodných transakcií digitálnych mien neustále stúpa. Ľudia pracujúci v zahraničí vidia Bitcoin ako lacnú alternatívu transferu peňazí do domovskej krajiny. S rastúcim počtom používateľov Bitcoinu a najmä povedomím o tejto digitálnej mene, bude stúpať aj počet takýchto platobných operácií a v neposlednom rade bude stúpať aj jeho hodnota.

 

img

 

Prognóza Liewa a Smitha

 

Podľa predpovedí týhto pánov sa mala cena Bitcoinu v tomto roku hýbať na úrovni 1.000 dolárov. Už teraz je však 2,7-násobne vyššia. Ďalšou prognózou je, že do roku 2030 by sa mal počet aktívnych používateľov vyšplhať až na 400 miliónov, čo by predstavoval 61-násobný nárast oproti súčasnému stavu. V tomto časovom horizonte by mal každý z nich vlastniť Bitcoiny v hodnote asi 25.000 dolárov. Celková trhová kapitalizácia by mohla dosiahnuť až astronomických 100 biliónov dolárov (pre lepšiu predstavu, je to 100.000 miliárd dolárov). Pri počte používateľov 400 miliónov, by tak jediný Bitcoin mohol mať hodnotu neuveriteľných 500.000 dolárov. Stále si myslíte, že je neskoro nastúpiť do vlaku menom Bitcoin?

 

img

 

Toto sú optimistické prognózy (samozrejme obaja páni sa môžu hlboko mýliť), avšak Bitcoinu sa týkajú aj tie negatívne. Čínsky trh tvorí momentálne takmer celých 100% obchodovania Bitcoinom a práve čínske úrady prednedávnom razantne zasiahli do tohto procesu.

 

Veľký vplyv na vývoj hodnoty a popularity Bitcoinu môže mať aj fakt, že tri najväčšie burzy nedávno oznámili, že na všetky transakcie Bitcoinov zavádzajú poplatok vo výške 0,2 %. Smith si však napriek tomu myslí, že Bitcoin je ešte len v rannej fáze svojho vývoja a na svoj rozmach ešte len čaká.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies