Hlina o Matovičovom zákone: Pochádza z dielne primitíva!

NETKY.SK • 5 Jún 2013, 12:16 • 2 min
Hlina o Matovičovom zákone: Pochádza z dielne primitíva!

BRATISLAVA - Jeden mandát pre poslancov národnej rady i europarlamentu, ako to navrhuje OĽaNO, považuje nezaradený poslanec Alojz Hlina za znôšku demagógie a úbohosti.

slovakia

left justify in out

"Je to zákon proti vesmíru, agenda postavená na závisti a nenávisti, pochádza z dielne primitíva," uviedol v úvode 14. dňa 19. schôdze Hlina. Návrh do parlamentu predložil líder Obyčajných ľudí a nezávislých osobností Igor Matovič. Hlina mu vyčítal, že novelu Matovič predložil preto, lebo kandiduje na post bratislavského župana.

Hlina sa zároveň pozastavoval nad tým, že Matovič síce zakazuje súbeh poslaneckého mandátu a výkon funkcie starostu alebo župana, obhajuje však pôsobenie poslanca OĽaNO Petra Polláka vo funkcii vládneho splnomocnenca pre Rómov. Dve funkcie v tomto prípade Matovičovi neprekážajú. Hlina obyčajným vyčítal aj kradnutie nápadov, keď ho napríklad obrali o jeho nápad s kamerami na celé plénum. 

Matovič chce dvojicou noviel pre poslancov NR SR i slovenských europoslancov zaviesť princíp jedného mandátu pri výkone tejto verejnej funkcie. Znamenalo by to, že by nemohli zastávať iné verejné funkcie, ako sú starostovia a predsedovia VÚC.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies