Herne sa budú môcť aj naďalej prevádzkovať pri školách

NETKY.SK • 30 September 2015, 18:07 • 2 min
Herne sa budú môcť aj naďalej prevádzkovať pri školách

BRATISLAVA - Herne sa budú môcť aj naďalej prevádzkovať v blízkosti škôl.

slovakia

left justify in out

Parlament dnes totiž odmietol novelu zákona o hazardných hrách, ktorou chcelo KDH zakázať prevádzkovanie herní pri školách. Zároveň chceli dať obciam možnosť regulovať prevádzkovanie herní z vlastnej iniciatívy.

 

"Novela ruší výnimku, že vo vzdialenosti do 200 metrov od školy, školských zariadení, zariadení sociálnych služieb pre deti a mládež a ubytovní mládeže je možné prevádzkovať herne," píšu predkladatelia v návrhu.

 

Návrh mal zachovať možnosť iniciovať rozhodnutie o regulácii herní aj zo strany obyvateľov obce. "A to vtedy, ak sa najmenej 10 percent oprávnených voličov obce petíciou sťažuje, že sa v súvislosti s hraním hazardných hier narúša verejný poriadok," vysvetľuje KDH.

 

Pre zmenu zákona sa kresťanskí demokrati rozhodli preto, že súčasný zákon podľa nich nechráni ľudí pred negatívnymi dôsledkami a rizikami hazardu dostatočne.

 

Podľa hnutia je záujmom spoločnosti, aby regulácia prevádzkovania hazardných hier zohľadňovala ochranu pred nebezpečnými a nežiaducimi dôsledkami tejto činnosti.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies