Herečka známa z muzikálu The Sound of Music zomrela na rakovinu mozgu

NETKY.SK • 26 December 2017, 11:27 • 2 min
Herečka známa z muzikálu The Sound of Music zomrela na rakovinu mozgu

LOS ANGELES - Vo Frankforde v kanadskom Ontáriu zomrela vo veku 68 rokov kanadsko-americká herečka Heather Menzies-Urich, známa predovšetkým ako členka rodiny Trappovcov z oscarového muzikálu The Sound of Music z roku 1965.

slovakia

left justify in out

Herečke už dávnejšie diagnostikovali rakovinu mozgu. O jej úmrtí informoval jej syn Ryan Urich. "Bola herečkou, balerínou a rada si užívala život plnými dúškami," povedal herečkin syn.

Heather Menzies-Urich sa narodila v roku 1949 v kanadskom Toronte a postupne žila vo Vancouveri, Miami, Londýne a kalifornskom Thousand Oaks, aby sa na sklonku života vrátila naspäť do kanadského Ontária. Kariéra Heather Menzies-Urich je neoddeliteľne spätá s muzikálom The Sound of Music, ktorý bol v čase svojho vzniku veľkým hitom a získal päť Oscarov vrátane ocenenia za najlepší film roku. Menzies-Urich si v ňom zahrala po boku Julie Andrews, predstaviteľky Mary Poppins v kultovom muzikáli z roku 1964. Menzies-Urich si zahrala aj v ďalších štrnástich filmoch vrátane snímok Havaj (1966), Piraňa (1978) a naposledy sa predstavila v mysterióznom sci-fi Ohrozené druhy z roku 1982. Okrem toho vystupovala v desiatkach seriálov, pričom jej najznámejšou seriálovou rolou bola vesmírna utečenka Jessica v sci-fi seriáli Logan´s Run (1977).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies