Herec Hugh Jackman sa liečil na rakovinu kože na nose

NETKY.SK • 22 November 2013, 20:00 • 2 min
Herec Hugh Jackman sa liečil na rakovinu kože na nose

CANBERRA - Predstaviteľ Wolverina z filmov o mutantoch X-Men, austrálsky herec Hugh Jackman, prezradil, že sa liečil na rakovinu kože, ktorá sa mu objavila na nose. Ukázal aj vlastnú fotografiu, na ktorej ho má obviazaný. Informovala o tom dnes tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

"Deb mi povedala, aby som si dal u lekárov prehliadnuť nos. A mala pravdu!" napísal Jackman na sociálnej sieti Instagram, pričom mal na mysli svoju manželku Deborru-Lee Furnessovú. Na Oscara nominovaný Jackman (45) uviedol, že mal karcinóm (zhubný nádor) z bazálnych buniek, nazývaný aj bazalióm. Ide o bežnú formu rakoviny kože, ktorá je zriedka smrteľná. Hercov odkaz, zverejnený dnes skoro ráno, však neuvádzal, kedy podstúpil liečbu. "Prosím vás, nebuďte takí hlúpi ako ja. Dajte sa prehliadnuť. A POUŽÍVAJTE ochranný krém proti slnku!!!" napísal herec, známy aj z filmového muzikálu Bedári či zo snímok Wolverine, Van Helsing či Kate a Leopold.

Austrália má najvyššie percento výskytu rakoviny kože na svete a diagnostikujú ju dvom z troch Austrálčanov pred dosiahnutím veku 70 rokov. Túto štatistiku uvádza tamojšie ministerstvo zdravotníctva. Jackman je podporovateľom výskumu rakoviny. Prezradil, že keď požiadal svokru Fay Duncanovú - prezidentku Nadácie pre boj proti rakovine v Austrálii - o súhlas s tým, aby si vzal Furnessovú za manželku, odpovedala mu, že ho získa okrem iného aj pod podmienkou, že bude podporovať boj proti rakovine.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies